NA IZDISAJU

VLASTI GA ZABRANILE! Hrvatski svingerski raj na izdisaju

Sve kontroliraju zaštitari i komunalni redari. Neprimjerenog ponašanja sve je manje. U ovoj godini još nije zabilježena niti jedna prijava. Hrvatski svingerski raj daleko je od onog što je nekada bio.

Nekad poznata svingerska destinacija, plaža Punta Križ u Rovinju, iz godine u godinu ima sve manje posjetitelja. Borbu protiv imidža seks destinacije Grad Rovinj i Turistička zajednica vode već nekoliko godina. Osim ploča s upozorenjima, pojačane su kontrole, pa su prijave sve rjeđe. Bili smo na svingerskoj plaži za vrijeme kontrole.

“Htjela sam vidjeti je li uistinu ovo plaža bludnih radnji kao što su mi rekli. Je li istina da ljudi ovdje imaju spolne odnose na otvorenom”, kazala je za Dnevnik.hr jedna turistkinja koja je u Istru stigla na ljetovanje.

Ploče upozorenja

Od ljeta 2013. na području plaže Punta Križ zbog nedoličnog ponašanja pojedinaca postavljene su ploče s upozorenjima da se radi o javnoj plaži te da podliježe odredbama iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Ukupno je postavljeno 5 ploča u duljini otprilike 1000 metara.

Sve kontroliraju zaštitari i komunalni redari. Neprimjerenog ponašanja sve je manje. U ovoj godini još nije zabilježena niti jedna prijava.

Odlični potrošači

U neposrednoj blizini ugostiteljski objekti. Svi tvrde, kako su ljubitelji ovakve vrste zabave na otvorenom, odlični potrošači.

“Jedu ribu, jedu meso, jedu salate dok je vruće, piju vino piju pivo, super je zabavljaju se”, opisao je posjetitelje plaže ugostitelj Matija.

Stanovnicima Rovinja nisu smetali. Kažu, plaža je udaljena. Zato su smetali lokalnim vlastima, koje su turističkog rekordera odlučile udaljiti od imidža poznate svingerske destinacije.

Dnevnik.hr/Danas.hr

Povratak na Net.hr