stanje u stranci /

Veliki obračun u SDP-u: Pobunjeni članovi hitno traže raspisivanje unutarstranačkih izbora

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Očekuje se da će rasprava biti burna jer će Bernardićevi najbliži suradnici tražiti da se pobunjeni članovi sankcioniraju

14.7.2018.
11:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U središnjici hrvatskih socijaldemokrata, na zagrebačkom Iblerovu trgu, danas se okupio Glavni odbor SDP-a kako bi raspravljao o stanju u stranci koja prolazi veliku krizu zbog pobune dijela članstva protiv aktualnoga predsjednika Davora Bernardića, javlja Jutarnji list.

Prema izvorima iz stranke, od 99 članova Glavnog odobra, prisutno je njih 91, a cijeli sastanak bio je zatvoren za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, očekuje se da će rasprava biti burna jer će Bernardićevi najbliži suradnici tražiti da se pobunjeni članovi sankcioniraju, ali druga struja ne želi da do sankcija uopće dođe.

Članovi koji ne žele Bernardića na vrhu stranke sutra planiraju zatražiti hitno raspisivanje unutarstranačkih izbora za sva stranačka tijela. Jučer je to javno najavio i član Predsjedništva SDP-a Bojan Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobunjeni članovi pripremili su i dokument “Teze za raspravu”, u kojem su pobrojali, kažu, sve Bernardićeve grijehe u vođenju stranke, prenosi Jutarnji list.

Bernardić je rekao kako mu ne smetaju pisma ni zahtjevi, već način na koji se to plasiralo u medijima te kako se ide protiv Statuta.

Kako doznajemo sankcije će snositi Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić i Mihael Zmajlović. Za njih se traži suspenzija sa svih stranačkih dužnosti, ali ne i za Borzan i Glavaševića koji su također javno istupali protiv Bernardića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo