ČUVAJTE SE Sve više pljački po Dubrovniku i Županiji

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak / Dubrovački dnevnik
Nakon provala po obiteljskim kućama u Lapadu, dogodile su se nove krađe

Policijski službenici Policijske postaje Gruda dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri mlađe muške osobe u dobi od 15 i 16 godina osumnjičenim za dva kaznena djela krađe.

Sumnjiče se da su u periodu od 19. do 24. lipnja sa dvije kuće u Župi dubrovačkoj otuđili bakrene oluke. Sa kuće u mjestu Kupari otuđili su dva bakrena oluka ukupne dužine 15 m, oštetivši vlasnika za iznos od 6.000 kuna, dok su sa druge kuće u mjestu Mandaljena otuđili tri bakrena oluka ukupne dužine 9 m, pričinivši vlasnici kuće štetu od oko 9.000 kuna.

Protiv trojice osumnjičenih mladića podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Krađa i u Stonu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston 28-godišnjak sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije sumnjiči se kazneno djelo krađe.

Njega se sumnjiči da je tijekom noći sa utorka na srijedu 23./24. lipnja sa gumenog čamca privezanog na predjelu Ponta u Stonu otuđio vanbrodski motor oštetivši 39-godišnjeg vlasnika za iznos od 1.500 kuna.

Otuđeni vanbrodski motor je pronađen kod osumnjičenog te je vraćen vlasniku, a policija je protiv  njega podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. 

Popularni Članci