GRADONAČELNIK PISAO MINISTRU FINANCIJA 'Sezona je počela, riješimo problem koncesije za žičaru'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je pismo ministru financija Vlade Republike Hrvatske Zdravku Mariću na temu naplate koncesije za žičaru. Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani gospodine ministre Marić,  

Obraćam Vam se kao gradonačelnik Grada Dubrovnika u želji da riješimo zajednički problem koji imamo oko naplate koncesije za žičaru u Dubrovniku.
 

Nastavno na Vaš dopis od 3. veljače 2016. godine u kojem nismo dobili pozitivno mišljenje na Zaključak Gradskog vijeća o utvrđivanju koncesijske naknade iz listopada 2015. godine, a koje je potrebno da bi isto tijelo moglo usvojiti Ugovor o koncesiji, napominjem da žičara od 2010. godine obavlja gospodarsku djelatnost prijevoza putnika bez plaćanja koncesijske naknade, samo na osnovu godišnjeg odobrenja za rad žičare koje je izdavalo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.
 

Prošle godine smo dobili suglasnost Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Vlade Republike Hrvatske i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom na zahtjev samih Excelsa nekretnina d.d. da se uvede koncesija koja bi iznosila 15 posto od svake prodane karte za žičaru u razdoblju od 50 godina.
 

Također, prošle godine žičara je prevezla 472 000 putnika, a od 8. srpnja 2015. godine, bez obzira na dogovoru Excelsa nekretnina d.d., Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Grada Dubrovnika zadržava i dobit od 15% koja bi se trebala uplatiti u gradski Proračun.
 

Molim Vas da još jednom razmotrite ovu Vašu odluku i date pozitivno mišljenje kako bi se stvorili uvjeti prema kojima će žičara poslovati sukladno zakonu.
 

Podsjećam da su Excelsa nekretnine d.d. suglasne s ovim prijedlogom kao i povjerenstvo Gradskog vijeća koje čine predstavnici svih političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću.
 

Molim Vas za žurnost oko ovog predmeta budući da je sezona već počela.  
 

S poštovanjem,

Andro Vlahušić                           
Gradonačelnik Grada Dubrovnika

Popularni Članci