SASTANAK U VIJEĆNICI: Projekt Bosanka II opet aktualan?

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas sastanak s Andreasom Santisom, izvršnim direktorom tvrtke NCH Capital za Grčku i Zapadni Balkan i Matom Andabakom, potpredsjednik za investicije u tvrtki Nova Europska Ulaganja, predstavnicima investitora Urbanističkog plana uređenja neizgrađenog dijela naselja Bosanka na temu daljnjih koraka u donošenju UPU-a Bosanka. Sastanku su nazočili i predstavnici svih klubova vijećnika koji participiraju u radu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, predstavnici stanara naselja Bosanka i Iva Gredelj, predstavnica tvrtke Unifika d.o.o. koja je izradila UPU.

Sastanku su se odazvali sljedeći predstavnici klubova vijećnika: Marko Potrebica (HDZ), Maro Kristić i Ljubomir Nikolić (Lista Srđ je Grad), Lukša Matušić (DDS) i Mladen Gojun (SDP). Stav kluba HNS-a i partnera zastupao je gradonačelnik Vlahušić.

Predstavnica izrađivača UPU-a Iva Gredelj uvodno je sudionicima sastanka izložila kronologiju izrade i bitne odrednice, te eventualne daljnje mogućnosti postupanja u donošenju odluke. Predstavnici investitora izrazili su želju da procedura krene dalje kako bi se projekt u konačnici realizirao, te pozvali sve zainteresirane predstavnike gradske vlasti na raspravu i dijalog. Predstavnici stanara Bosanke podsjetili su kako je GUP-om iz 2005. predmetno područje definirano kao građevinsko, te kako postoji kompletna infrastruktura, a građane se već pet godina sprječava da grade na vlastitom zemljištu.

Predstavnici svih klubova vijećnika pojedinačno su se uključili u raspravu, nakon čega je usuglašeno kako vijećnici ne raspolažu dovoljnom količinom informacija o projektu i nisu u mogućnosti u kratkom vremenu donijeti konačnu odluku. Prihvaćen je prijedlog gradonačelnika Vlahušića da se predstavnici investitora i izrađivača UPU-a posebno sastanu sa svakim od klubova vijećnika i njihovim ključnim suradnicima i savjetnicima kako bi se razriješila sva otvorena pitanja prije nove odluke o UPU-u

Popularni Članci