U suradnji s
Hrvatski Telekom

Ako imate klince koji vole videoigre najtoplije sugeriramo da bacite pogled na ovo predavanje o tome kako ih zaštititi

Danas smo pratili live streaming kampanje "Igrajmo na sigurno"

Gaming je jedna od najizazovnijih tema svakog roditelja 21. stoljeća: svako četvrto dijete u Hrvatskoj igra igre na internetu, a više od 85 posto igara sadrži nasilne sadržaje. Dopustiti djetetu igranje igara, ograničiti ili zabraniti neka su od pitanja koje si svaki roditelj postavlja, kao i što učiniti da igranje bude sigurno. Naš najveći teleoperater Hrvatski Telekom prepoznao je važnost teme te je pokrenuo kampanju “Igrajmo na sigurno” kojoj je cilj ukazati djeci i roditeljima na sve prednosti i rizike kojima su korisnici igara svakodnevno izloženi u virtualnom prostoru.

Stoga je HT danas predstavio svoju edukativnu kampanju na kojoj su o gamingu govorili dr. sc. Lana Ciboci, potpredsjednica Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, Hana Hrpka, predsjednica Hrabrog telefona te poznati YouTuber Malajski Tapir. A na predstavljanju je bio i Telegram; cijelo izlaganje pratili smo live i streamali ga na našem Facebooku:

Predstavljanje edukativne kampanje "Igrajmo na sigurno" o sigurnosti djece pri igranju videoigara

UŽIVO smo na predstavljanju edukativne kampanje ‘Igrajmo na sigurno’ o sigurnosti djece pri igranju videoigara. Budite s nama ☺️

Gepostet von Telegram.hr am Donnerstag, 27. Dezember 2018

Što je sve danas predstavljeno

Na eventu je tako predstavljen prvi digitalni vodič za gaming, dokumentarni film o gamingu, nova chat platforma Hrabrog telefona te je najavljen početak prikupljanja pitanja djece i roditelja na stranicama Hrabrog telefona i Djece medija (pitanja se prikupljaju do 7. siječnja).

Kampanju podržava i poznati youtuber Malajski Tapir

“Živimo u vremenu u kojem GeneracijaNext već u drugoj godini života ima prvi kontakt s videoigrama. To je ujedno i motiv da uspješnu kampanju ‘Šeraj pozitivu, blokiraj negativu’ nastavimo s temom o sigurnosti u gamingu. Istraživanja pokazuju da takvo iskustvo igranja s jedne strane razvija vještine ljudskog mozga: poput brže percepcije, brzine rješavanja određenih kompleksnih zadataka, razmatranja više opcija pri rješavanju problema, ali i dovodi u nekim slučajevima do devijacija u ponašanju!

Rješenje nije zabrana igranja već prevencija opasnosti kroz edukaciju roditelja i djece o preporučenom vremenu igranja i sadržaju videoigara. Ovom im kampanjom nudimo alat kako se nositi s jednim od najvećih izazova roditelja u povijesti, i to u vrijeme najvećeg generacijskog jaza”, izjavila je Nina Išek Međugorac, direktorica Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma.

Preuzmite vodič, pogledajte film

Vodič nudi cjelovit pregled pozitivnih aspekata, ali i rizika igranja videoigara uz konkretne savjete za roditelje kako pristupiti svojoj djeci i zaštititi ih od opasnosti koje vrebaju, i po tome je jedinstven u Hrvatskoj. Vodič je kreiran u suradnji sa stručnjacima iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i Hrabrog telefona. Svoj primjerak digitalnog vodiča preuzmite OVDJE.

Kampanju prati i kratak dokumentarni film o utjecaju igranja videoigara u okružju obitelji u kojima gameri i roditelji zajednički prolaze kroz sve izazove u području sigurnosti. Ako pak imate dodatna pitanja, nedoumice i želite saznati još informacija o temi online igranja, možete se javiti na besplatni chat Hrabrog telefona, liniju za djecu na 116 111 ili poslati e-mail na savjet@hrabritelefon.hr.