Hrabroj Osječanki Eni Šarac zloćudna se bolest vratila, a ona je svima poručila da će je opet pobijediti

Tumor na mozgu joj je dijagnosticiran prije jedanaest godina

28.08.2013., Osijek - Tek jedan dan nakon sto je izasla iz bolnice, Ena Sarac je maturirala i zavrsila srednju skolu. Ena Sarac. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

“Tumorko opet raste. Ništa strašno, ali slijedi još jedna operacija koja nije baš hitna. A ja bih sutra to riješila” piše na svojoj Facebook stranici Ena Šarac.

Svojim je prijateljima poručila da se ništa ne brinu te kako će opet pobijediti zloćudnu bolest. Zamolila je sve koji poznaju njenog djeda i baku da im ništa ne govore kako se ne bi brinuli. Na kraju objave pohvalila se novim tenisicama koje je kupila i pozdravila sve potpisavši se sa “šašavica”, prenosi 24sata.

Njena majka Biserka Šarac, potvrdila je povratak bolesti: “Što da vam kažem? Nesretna se bolest mojoj kćeri opet vratila. Jučer je bila na snimanju glave, a do kraja tjedna ima još bezbroj pretraga na koje mora ići”. Majka i kćer došle su u Zagreb, u kojem će ostati do petka. Nakon obavljanja svih potrebnih pretraga, liječnici će utvrditi kako će dalje postupati u Eninom liječenju.

Ponos Hrvatske

Ena Šarac i Ivan Đikić na dodjeli nagrade Ponos Hrvatske
Ena Šarac i Ivan Đikić na dodjeli nagrade Ponos Hrvatske PIXSELL

Podsjetimo, Osječanki Eni dijagnosticiran je tumor na mozgu 2003. godine dok je ona imala samo sedam godina. U javnost je dospjela 2011. godine kada je odlučila prodati laptop kako bi platila skupu operaciju mozga. Nacija se udružila, skupila novac i pomogla joj platiti liječenje. Nakon operacije, dospjela je u invalidska kolica, a liječnici su joj govorili da nikad neće prohodati. Međutim, samo šesnaest mjeseci kasnije stala je na svoje noge. Te godine uručena joj je nagrada Ponos Hrvatske.

Nakon dvije operacije u Belgiji, liječnici su joj 2013. godine rekli da je 99,99% izliječena. Nakon 11 godina borbe s opakom bolesti, dijabetesom, tri sepse, pet otvaranja glave, izgubljenog imuniteta, invalidskih kolica, boelst se ipak vratila.