Vijesti / Osijek

Novi slučaj policijske represije u Osijeku zbog prelaska preko crvenog

Novi slučaj policijske represije u Osijeku zbog prelaska preko crvenog

Novi slučaj potpuno neprimjerene policijske represije prema građanima Osijeka. I ovaj put radi se o prelasku preko crvenog, a ovaj put na meti policije našao se 59-godišnjak teškog socijalnog stanja s osječkog područja.

Kako piše današnji Glas Slavonije, u utorak u jutarnjim satima je nova policijska žrtva prešla preko pješačkog prijelaza, malog i relativno slabo prometnog, u Prolazu Ante Slavičeka, u centru grada, dok je na semaforu gorjelo crveno svjetlo. Policajac je odmah krenuo za njim i odveo ga do obližnjeg ulaza u zgrade gdje mu je napisao kaznu. Policajac je vjerojatno tako htio izbjeć pozornost drugih prolaznika.

- Prešao sam cestu na crveno i to sam odmah policajcu priznao. Žurio sam se u banku jer je sjela božićnica od Grada i napokon ću si kupiti malo drva. Živim od socijalne pomoći i molio sam policajca da mi ne piše kaznu, nego da mi izda neko upozorenje ili nešto. Stvarno nemam čime platiti kaznu, jer ako je platim, nemam za drva. Provjeravali su me kao da sam neki kriminalac, a nisam do sada nikakve kazne imao, ispričao je nesretni 59-godišnjak za Glas Slavonije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodao je kako mu je policajac rekao da mora napisati kaznu, a on neka se poslije na nju žali.

U drugim urbanijim sredinama gotovo je nezapamćeno da policija zaustavlja i kažnjava pješake za ovakve slučajeve. Podsjetimo, radi se o malom pješačkom prijelazu, a u blizini nije bio ni jedan auto da se približavao i prelazak je bio potpuno siguran.

- Policajac je ocijenio kako je zbog okolnosti počinjenog prekšaja potrebno ispisati novčanu kaznu i ponudio građaninu da iskoristi zakonsku mogućnost te plati pola kazne u roku od tri dana – odgovorio je na Glasov upit Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!