Nitko više ne može ni izbrojati sve Tolušićeve spomen ploče. Nama se najviše dopala jedna vrlo poučna

Nekoliko ploča podignuto je dok je gospodin Tolušić bio župan

Kako smo pisali ranije danas, ovaj tjedan u Novoj Bukovici otvorena je zgrada ambulante opće i dentalne medicine. I tom je prigodom postavljena spomen ploča ministru Tomislavu Tolušiću. Odnosno, konkretno piše kako ju je on sam sebi postavio u znak sjećanja na dovršetak izgradnje ambulante. Nešto kasnije, gospodin Tolušić novinarima 24 sata izjavio je kako ploču nije postavio on, nego načelnik općine.

Dapače, objasnio je, učinila mu se neumjesnom te je zatražio da je skinu. “Kad sam došao, ploča je već bila postavljena, a kako za takvim nečim nije bilo potrebe, zamolio sam načelnika da je ukloni”, izjavio je.

Gospodin Tolušić, čini se, naprosto voli ploče

Međutim, na društvenim mrežama upravo se pojavila fotografija još jedne spomen ploče na kojoj se spominje ime Tomislava Tolušića. Ova je iz 2009. i postavljena je u povodu novouređenog parka u Orahovici. Gospodin Tolušić, danas ministar regionalnog razvoja i fondova EU, u tom razdoblju bio je župan Virovitičko-podravske županije i tada, evidentno, nije tražio uklanjanje ploča. Spomenuta današnja izjava tehničkog ministra za 24 sata, pritom, zvuči pomalo neuvjerljivo jer je na većini ploča prepoznatljivo specifično korištenje glagolskih vremena, odnosno sklonost aoristu.

Tijekom večeri ljudi su na društvenim mrežama počeli dijeliti još fotografija sa spomen-pločama koje si je gospodin Tolušić postavio po svojoj županiji. Nama se najviše dopala ova: