velika pozornost javnosti /

Nakon brutalnih uvreda, don Sinanović tvrdio da mu je netko hakirao Facebook: dva mjeseca poslije nije prijavio navodni zločin

Image
Foto: Dubrovackidnevnik.rtl.hr, Screenshot/Facebook/Ivica Sinanović

Krajem prosinca objavljeno je kako mu je žao što će Dubrovčane za doček Nove godine zabavljati 'pjevač iz Bosne' Dino Merlin, a s njegovog profila su uslijedili komentari u kojima se brutalno vrijeđa muslimane na vjerskoj osnovi

4.2.2018.
9:53
Dubrovackidnevnik.rtl.hr, Screenshot/Facebook/Ivica Sinanović
VOYO logo

Veliku pozornost javnosti u Hrvatskoj, ali i šire, pobudile su objave na Facebook profilu don Ivice Sinanovića u kojima je izvrijeđano muslimansko stanovništvo. Podsjetimo, na njegovom profilu je krajem prosinca objavljeno kako mu je žao što će Dubrovčane za doček Nove godine zabavljati 'pjevač iz Bosne' Dino Merlin, piše Dubrovački dnevnik.

"Dragi moji Dubrovčani! Žalim i duša mi žalosna kada čujem da vas u Novu godinu uvodi pjevač iz Bosne, Dino Merlin! Kada već plaćate velike novce čovjeku kojeg uopće ne poznajete, mogli ste ugostiti neku hrvatsku glazbenu zvijezdu, a ovako plaćate čovjeka koji je ubijao i borio se protiv Hrvata! Njegovo zavijanje je slično zavijanju hodže s džamije pa bujrum gospari", objavljeno je tada na njegovom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IZVOR: (Facebook / Screenshot)

https://dubrovackidnevnik.rtl.hr/datastore/imagestore/original/1514387898merlin.jpg?v=1514387898

No, to nije najtragičnije jer se u komentarima ispod statusa razvila ogromna rasprava, a sa Sinanovićevog profila su uslijedili komentari u kojima se brutalno vrijeđa muslimane na vjerskoj osnovi. 'Balije: nož, žica, Srebrenica, ', 'Nisam Turčin nikad bio, mater vam balijsku, a vi ste poturice i veći od Turaka iz Turske' samo su neki od komentara. Tijekom kasnih noćnih sati, nestale su sporne objave sa zida profila don Ivice Sinanovića, kako komentari, tako i sam status. Također, nestale su i fotografije na kojima Sinanović pozira s grbovima s prvim bijelim poljem, a uklonjena je i profilna slika s natpisom 'HOS, za Dom spremni'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Dubrovački dnevnik, Sinanović je kazao kako nije napisao navedene objave i kako mu je netko hakirao profil, a tada je kazao kako sve namjerava prijaviti policiji što je logičan slijed događaja, ako Sinanović zaista nije napisao objave.
Dubrovački dnevnik je 20-ak dana nakon spornih objava kontaktirao Sinanovića kako bi ga upitao je li prijavio hakiranje Facebook profila policiji.

"Istraga je u tijeku i zbog tajnosti istrage ne mogu ništa reći", napisao je, između ostalog, u svojoj poruci. O kakvoj je istrazi riječ ostalo je nejasno, jer nije odgovorio na pitanje je li riječ o policijskoj istrazi, a i sama policija je za Dubrovački dnevnik potvrdila kako hakiranje Sinanovićevog profila nikada nije prijavljeno, kako na području Hrvatske, tako ni na području Bosne i Hercegovine, gdje Sinanović sada živi i djeluje.

Da je Sinanović uistinu prijavio policiji hakiranje profila, tada bi se jasno znalo kako on zaista nikada nije napisao sporne objave, a počinitelj bi bio kažnjen. S obzirom na to kako navedeno nije napravio, nikad se sa sigurnošću neće znati je li Sinanović autor objava ili nije, piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo