VLADA ODLUČILA Kupari idu Rusima, dobili koncesiju na plažu na 99 godina

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: portaloko.hr

Na današnjoj sjednici Vlade usvojena je Odluka o izboru investitora i davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Brašina, a u svrhu realizacije turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka, kao i Odluka o davanju suglasnosti na Prijedlog sporazuma o utvrđivanju uvjeta i obveza za realizaciju projekta "Kupari I." između Republike Hrvatske i Općine Župa dubrovačka.

Ministar turizma Darko Lorencin podsjetio je da je Vlada donijela Odluku o utvrđivanju uvjeta i objavi javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka, koja je sadržavala i obavijest o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Brašina na rok od 99 godina.

„U otvorenom roku do 9. listopada 2015. godine u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom zaprimljena je jedna ponuda“, kazao je ministar i istaknuo da je zaključkom Povjerenstva za ocjenu prijava predloženo prihvaćanje ponude zajednice ponuditelja Avenue ulaganja d.o.o., Zagreb, i Avenue Osteuropa GmbH, sa sjedištem u Beču, zastupane po Avenue ulaganja d.o.o., Zagreb, kao jedinog i najpovoljnijeg ponuditelja. Ministar Lorencin naglasio je da se radi se o „pionirskom projektu“, ocijenivši da je napravljen ogroman posao. „Na ovaj su način trasirani i mnogobrojni drugi projekti koji će krenuti istim putem“, zaključio je ministar.

„Ovdje vrijedi još jednom ponoviti da smo tamo zatekli potpuni nered, nemar, u fizičkom i pravnom smislu i to smo u četiri godine formalno uredili“, kazao je predsjednik Vlade Zoran Milanović i istaknuo da je riječ o ogromnoj investiciji, s vrlo visokim kriterijima. Podsjetio je da na susjednim lokacijama već jesu vrhunski svjetski hoteli, a da ovaj projekt sada još diže taj nivo. „To se dogodilo u četiri godine naše Vlade, vaše Vlade i to je rezultat planskog i minucioznog rada od prvog dana“, istaknuo je i zaključio: „Da je bilo lako, onda bi to naši prethodnici napravili. Mi smo pokazali interes za to i sada je cijela Župa dubrovačka u ove četiri godine doživjela hotelsku renesansu.“

Popularni Članci