Vijesti / Osijek

Krenula Božićna bajka u osječkom tramvaju

Krenula Božićna bajka u osječkom tramvaju

I ove godine u blagdansko vrijeme osječkim ulicama vozi GPP-ov božićni tramvaj okićen s 30 tisuća blještavih lampica. Tijekom vožnje u tramvaju djecu očekuje prigodna predstava s vilenjacima i Djedom Božićnjakom.

U prvoj su ovogodišnjoj vožnji uživala djeca iz SOS sela Ladimirevci, a kako doznajemo od voditeljice GPP-ove Službe marketinga Sanje Mršo, već je sada rezervirano oko 3 tisuće mjesta za tramvajske vožnje.

Do kraja prosinca tramvaj će voziti svakim danom od 9 sati do podneva za organizirane skupine iz  vrtića i škola, a poslijepodne za sve ostale s polascima u 16, 17, 18 i 19 sati.

No, velika je novost da će radnim danima od 13 do 15 sati i 30 minuta te vikendom od 10 sati do 15 i 30 tramvaj stajati na glavnom osječkom trgu, a za to vrijeme svi zainteresirani imat će priliku isprobati novu virtualnu tehnologiju kojom se simulira vožnja tramvaja.  Moći će pokrenuti tramvaj, otvarati vrata, zvoniti tramvajskim zvonom, susresti virtualnog soba Rudolfa, razgovarati s virtualnim Djedom Božićnjakom i primiti dar od njega. U virtualnoj vožnji  prvi su se okušali nogometaši NK Osijeka.

Prošle godine božićnim se tramvajem vozilo 8 tisuća djece i 2 tisuće odraslih.

Izvor: Radio Osijek

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!