Kosor: Datum izbora znat će se do kraja mjeseca

Premijerka Jadranka Kosor najavila je da će ovih dana objaviti datum parlamentarnih izbora, te je ujedno staknula kako niti jedna vladajuća koalicija nije tako rano obznanila kada će biti izbori.

5.7.2011.
20:14
VOYO logo

Premijerka Jadranka Kosor je ispred Banskih dvora novinarima izjavila kako vjeruje da će svi biti zadovoljni datumom izbora.

''Do sada nismo razgovarali o konkretnom datumu i sve informacije koje se pojavljuju u javnosti nisu točne jer nitko od nas nikada ni na jednom sastanku nije spomenuo neki fiksirani datum u ovom ili onom mjesecu. Ako mi možete vjerovati, voljela bih da mi vjerujete'', poručila je novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Ivo Josipović ranije je rekao kako ne postoji formalni rok za određivanje datuma parlamentarnih izbora, ali da postoji politička odgovornost te očekuje da će se uskoro odrediti datum izbora.

Kosor je obećala da će do kraja šestog mjeseca izaći s datumom izbora, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je kako njih ne zanima pretjerano kada će vladajuća koalicija objaviti datum izbora, no drži da bi za izbore bili najpogodniji sredina listopada, nakon turističke sezone, ili početak veljače iduće godine, nakon što Hrvatska potpiše pristupni sporazum i provede referendum o pristupanju EU-u.

Vezani članci:

arti-201107010542006 arti-201107040218006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo