UVALA I DALJE SUHA: Kilometar od Omble voda ne teče, kad će, ne zna se

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Nastavlja se, sada već višednevni prekid vodopskrbom dijela Uvale Lapad, onog objekta koji koristi tvrtka Magros d.o.o. 

Kako neslužbeno doznajemo, danas je uprava Vodovoda bila zabavljena iščitavanjem presuda koje su im dostavili tijela Dubrovačko - neretvanske županije i odvjetničkog ureda Hanžeković koji zastupa tvrtku  Magros d.o.o. Kako doznajemo, sve presude koje je Vodovod zaprimio proslijeđene su pravnoj službi u Zagrebu, koja će donijeti odluku kako postupati dalje u ovom slučaju.

Podsjetimo Vodovod je, prema riječima predsjednika uprave Valentina Dujmovića, prekinuo vodoopskrbu spomenutog objekta, po zahtjevu Županije, čiji je stav da je koncesionar tvrtka Dubrovački zalasci sunca. 

Status quo u Uvali, to  jest suhe špine i administrativni posao bi trebali biti gotovi danas ili sutra u jutarnjim satima kada će Vodovod dobiti mišljenje. 

Naime, nakon isključenja vode dosadašnji korisnik Magros, kako bi osigurao opskrbu plaže vodom, pozvao je cisternu s pitkom vodom te je nastao problem. Teo Barbir iz tvrtke Dubrovački zalasci sunca pojašnjava kako njihove obveze koje imaju s koncesijom moraju početi ispunjavati, plaćati davanja Županiji u iznosu preko milijun kuna, uz obavezni iznos investicije koju moraju realizirati. Izričito tvrdi kako su svi ugovori s kojima raspolaže Kraljević ništavni. 

Ivo Klaić pojasnio je proceduru i stavove Županijske skupštine. Dubrovačko – neretvanska županija je provela javni natječaj, a pobijedio je jedan od 29 pristiglih radova, na temelju kojeg je ishođena lokacijska dozvola. Kako je pojasnio Klaić, tada se nitko nije žalio, a na natječaju za koncesiju Kraljević se javio, ali je nije dobio, a na odluku Županijske skupštine se tvrtka Magros žalila. Ministarstvo je donijelo rješenje, čime je potvrđena odluka Županijske skupštine konačna i završna, zaključuje pročelnik Klaić. 

Popularni Članci