Obavijesti

News

Komentari 163

Izgubili su sve: Vatra uništila dom obitelji s četvero djece

Izgubili su sve: Vatra uništila dom obitelji s četvero djece
15

Vatrena stihija 'progutala' je obiteljsku kuću obitelji Sokač. Neispravni produžni kabel zapalio je kauč,a vatra se potom proširila na ormare, tepih i lamperiju...

VIDEO

Mama, ide dim, nešto gori. Gori kuća!, rekla su u petak djeca obitelji Sokač majci i susjedima u Brezini kraj Sv. Ivana Žabnog.

Nakon obiteljskog ručka dječak (6) i djevojčica (8) ostali su se igrati u dnevnom boravku, kad je neispravan produžni kabel zapalio kauč. Majka i susjedi koji su do tada radili kraj kuće brzo su utrčali u sobu i počeli gasiti vatru. Jedan od susjeda donio je dva vatrogasna aparata, gasili su i vodom, ali ništa nije pomoglo.

Pokretanje videa...

01:25

Vatra je brzo zahvatila ormare, tepih, lamperiju i televizor te se stvorio gusti crni dim. Uspjeli su pobjeći i pozvati vatrogasce u pomoć. Jaka vatra i visoka temperatura razbili su stakla na kući te je plamen ubrzo zahvatio i krov.

U pomoć su im stigli pripadnici lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su se odmah počeli boriti s požarom koji je gutao kuću.

- Rekao sam susjedu da mi barem pokuša iznijeti hlače jer sam do tada radio u svinjcu. Nismo uspjeli doći do susjedne sobe jer je dim bio pregust - rekao je djed obitelji Sokač. Vatra im je progutala gotovo svu imovinu. 

Zamolili su vatrogasce da presijeku grede na krovu kuće koje je spajaju sa štalom kako bi spasili stoku. U štali je tad bila stoka i stotinu bala sijena. U pomoć su dotrčali i susjedi koji su pomagali vatrogascima da što prije ugase vatru.

- Kad su mi javili da mi gori kuća, bio sam na poslu. Nasreću, nitko nije nastradao - rekao nam je Željko Sokač (46), vlasnik kuće.
 


Njegova supruga Maja nagutala se dima te su je prevezli u bolnicu u Bjelovar. Ondje je gotovo dva sata udisala kisik. Pustili su je kući.

Uz dvoje djece koji su je čekali, ima još i mališane u dobi od 4 i 2 godine. Noć su proveli kod njezinih roditelja u susjednom selu. Suprug te njegovi otac i majka, koji žive u istoj kući, ostali su dežurati s vatrogascima i policajcima. Cijelu noć nisu spavali.

- Nisam mogla zaspati. Kad su otišli vatrogasci, ostala sam ispred kuće. Sjedila sam i bila sam u šoku - rekla nam je baka Sokač.

Svi koji im žele pomoći mogu se javiti na telefon 091/552 5685.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.