UHLJEBI, ROĐACI I LAŽI Građani već tjednima uzaludno čekaju odgovore MOST-a na ova pitanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ukupno je 15 dana prošlo otkad je Dubrovački dnevnik uputio Gradu Metkoviću niz pitanja,  koja su od interesa javnosti, a koja je Grad Metković, Dubrovačkom dnevniku i javnosti, dužan odgovoriti sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama. 

Do današnjeg dana odgovori nisu stigli, iako su mnoga od tih pitanja postavili upravo sami građani Metkovića, posredstvom medija. U međuvremenu, gradonačelnik Metkovića Božo Petrov i stranka MOST nezavisnih lista, uz pomoć profesionalnog PR-a, na neka od tih pitanja odgovorili su drugim medijima, ili putem priopćenja za javnost svoje stranke koja je trenutno u kampanji za predstojeće Parlamentarne izbore. Neka od pitanja na koja do danas javnost nije uspjela dobiti odgovore pročitajte u nastavku. 

USPJEH I REFORME

- Koje gradske tvrtke će, kako najavljujete, ostvariti 'milijun kuna dobiti' umjesto dosadašnjih 80 tisuća? Ljubazno vas molimo da nam precizirate o kojim se gradskim tvrtkama radi i na temelju kojih poslovnih poteza su se dogodile promjene.

- Na koji način ste uspjeli vratiti 70 posto dugova, kojim potezima? Koliki je dug bio i kako je smanjen, u kojim iznosima. Molimo vas da navedete glavne od njih koji su pridonijeli takvim rezultatima.

REFORMA JAVNE UPRAVE?

- Koliki broj zaposlenika gradske uprave u Metkoviću ste zatekli kad ste došli na vlast? Koliko je sada zaposlenika u Gradu Metkoviću?

(Drugim medijima Božo Petrov priznaje kako smanjenja tog broja nema, odnosno navodi kako ih je u gradskoj upravi nakon revolucionarne reforme MOST-a, koju nude cijeloj Hrvatskoj, možda jedan manje).

- Koliki je službeni broj nezaposlenih u Metkoviću danas? Koliki je broj nezaposlenih bio u Metkoviću 2013., kada ste došli na vlast? Kako i kojim programima i projektima mislite smanjiti broj nezaposlenih u Metkoviću?

(Nezaposlenost je povećana.)

VOLONTERI?

- Na koji iznos ste smanjili plaće sebi i svojim suradnicima nakon što ste preuzeli vlast 2013. i kada, od kojeg datuma?  Koliko dugo ste Vi i Vaši suradnici primali plaće u tom smanjenom iznosu, odnosno do kojeg datuma?

- Koliko sada iznosi vaša plaća i od kojeg datuma je primate u toj visini? Zbog čega ste nakon proteka nekoliko mjeseci ponovno vratili plaće na znatno veći iznos? Primaju li vaši zamjenici plaću i koliko ona sada iznosi? 

 (Već u prvom mandatu zaboravili volonterstvo i povećali plaće).

IMOVINSKA KARTICA

 - Je li vaša Imovinska kartica ispravno popunjena i pravovremeno izmijenjena?  Kupili ste kuću od 109 kvadrata  u Metkoviću u razdoblju kad ste postali gradonačelnik.  Kako ste i kada kupili kuću? S kolikim kamatama i u roku od koliko godina morate vratiti pozajmicu nadbiskupu i bivšem apostolskom nunciju mons. Martinu Vidoviću?

(Posudba i kuća prijavljeni tek 2015., iako je kupoprodaja odigrana 2013. Renault Clio iz 2006. u imovinskoj kartici naveden kao dar, a 2015. da je kupljen kreditom).

- Bavite li se vašom primarnom strukom trenutno, kao liječnik, gdje u kojim još ustanovama?

 VOZNI PARK

- Kakvu ste situaciju što se tiče gradskog voznog parka zatekli kad ste preuzeli vlast? Je li Grad Metković kupio novi automobil, kada i u kojem iznosu? Koristite li gradski automobil 24 sata dnevno?

AFERE ILI PODMETANJA

- Je li istina da ste prijavljeni USKOK-u za kupovinu 300 m2 zemlje po cijeni od 350 tisuća kuna od tvrtke  MGA ?

- Koliko se protiv vas trenutno vodi sudskih sporova na sudovima u Republici Hrvatskoj? O kojim se slučajevima radi, odnosno o kojima u koje ste uključeni kao gradonačelnik Grada Metkovića?

 UHLJEBI I MOST-ovci

-  Pročelnica bez natječaja, nakon natječaja

Natječaj za poljoprivredno zemljište bio je pun nepravilnosti. Znate li zašto i zbog čega se vaši građani ljute?  Nakon toga je 'alfa i omega' za provedbu natječaja Marlena Ostojić iz Agencije za poljoprivredno zemljište postala zaposlenica Grada Metkovića, točnije postavili ste je za voditeljicu odsjeka. Kako komentirate priče koje stižu iz Metkovića da se natječaj namještao MOST-ovcima? Kako komentirate stavove nekih građana Metkovića da ste je 'uhljebili' nakon što je odradila natječaj za vas?

Je li Mirko Volarević kojega ste zaposlili u gradsku upravu član MOST-a? Bio je na vašoj listi. Koje je stručne spreme i koje je prethodno radno iskustvo imao prije zaposlenja?

-  Zet

Je li vaš zet Pero Jerković zamjenik predsjednika nadzornog odbora u tvrtki NPKLM VODOVOD d.o.o. i predsjednik nadzornog odbora gradske tvrtke ČISTOĆA METKOVIĆ d.o.o.?

- Supruga

Je li istina da je vaša supruga putem javnog natječaja dobila posao u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Metkoviću, a da je jedan od uvjeta natječaja na kojem je zaposlena bio  uvjet 'najstarije diplome? Je li vaša supruga zaposlena u razdoblju u kojem ste vi bili gradonačelnik Metkovića?

-  Rođak

Radi li Ivan Vučković u JVP Metković, ili je radio? Kojim natječajem je Ivan Vučković zaposlen, od kojeg, do kojeg datuma? Je li Ivan Vučković suprug od prve rodice Boža Petrova?

- Od rodice suprug

Radi li Tomislav Petrov u JVP Metković, ili je radio? Kojim natječajem je zaposlen, od kojeg, do kojeg datuma?  Je li Tomislav Petrov prvi rođak od Boža Petrova, brat od supruge gore spomenutoga Ivana Vučkovića?

- Rođak od Nikole Grmoje

Je li Darko Družijanić zaposlen u JVP Metković? Je li Darko Družijanić prvi rođak od Nikole Grmoje? Je li Darko Družijanić 2009. dobio otkaz u JVP Metković? Je li Darko Družijanić izgubio spor koji je pokrenuo u ovom slučaju protiv JVP Metković? Je li Darko Družijanić, bez obzira na izgubljeni spor, zaposlen ponovno 2013. godine? Je li tijekom natječaja u kojem je zaposlen Darko Družijanić provedena fizička provjera kandidata? Je li istina da fizička provjera kandidata u režiji novog v.d. zapovjednika nije obavljena jer je među prijavljenim kandidatima bilo i boljih o rođaka Družijanića?

Dubrovački dnevnik i dalje ne tvrdi kako su sva mnogobrojna zapošljavanja članova MOST-a, supruga, rođaka, supruga od rođaka, rođaka od zamjenika i slično bila nezakonita, ali javnost ima pravo dobiti odgovore na ta pitanja od vodstva Metkovića i MOST-a!

15:00  Iz Grada Metkovića stigao je odgovor na upit postavljen prije 15 dana, točno u 15:00. Dubrovački dnevnik još uvijek čeka odgovore na pitanja o zapošljavanjima rodbine u JVP Metković, koji je poslan naknadno. Zakonski rok za odgovore je 15 dana.

BOŽO PETROV ZA DUBROVAČKI DNEVNIK 'Evo što smo napravili u Gradu Metkoviću'

Popularni Članci