DUPLO SKUPLJE, ZA DULJU SEZONU Evo kakve promjene nastupaju u povijesnoj jezgri!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Grgo Jelavić / Pixsell
Povjerenstvo za javne površine jučer je jednoglasno odlučilo o 100-postotnom povećanju cijena za stolove i stolice na javnim površinama koje će vrijediti od sljedeće godine, a odnose se prije svega na područje povijesne jezgre. Cilj je, kako kaže zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, povećati prihode koji će se namjenski utrošiti u razvoj zimskog turizma. 

'Cijene koje su se do sada plaćale za stolove i stolice bile su smiješno niske. Grad Dubrovnik je do sada od stolova i stolica na javnim površinama na godišnjoj razini uprihodovao 6 milijuna kuna, a sada će se taj iznos povećati na 12 milijuna kuna što će se namijenski iskoristiti za razvoj zimskog turizma u Dubrovniku,' izjavio je Raguž za Dubrovački dnevnik. Na taj način bi se ono što je naplaćeno od ugostitelja po višim cijenama istima trebalo vratiti produljenjem turističke sezone tokom cijele godine, a građani i turisti bi dobili nove sadržaje.

Grad je, obzirom na cijene za stolice i stolove na javnim površinama, podijeljen u tri zone. Prva zona se odnosi na Stradun, druga na Gundulićevu i Bunićevu poljanu te Prijeko i Široku ulicu, dok pod treću zonu spadaju sve ostale ulice.

'Do sada se za stol i četiri stolice u prvoj zoni tj. na Stradunu plaćalo 165 kuna na mjesečnoj razini. To je recimo gotovo jedna tura pića koju će platiti četvero ljudi koji sjednu za taj stol. Od sada će ta cijena iznositi 350 kuna. U drugoj zoni će cijena za stol i četiri stolice iznositi 250, a u trećoj zoni 180 kuna. Držim kako su i te nove cijene zapravo vrlo povoljne,' smatra Raguž.

Novost je i to kako restorani više neće moći biti zatvoreni tokom četiri ili pet mjeseci izvan turističke sezone.

'Zatražili smo prijedlog od Ceha ugostitelja obzirom kako ćemo uvesti da restorani mogu biti zatvoreni tokom zimskog perioda najviše dva, tri mjeseca, i to ne svi u isto vrijeme. Dubrovački ugostitelji će morati osmisliti dežurstva prema kojima će sami odlučiti koji će restorani kada raditi, a koji biti zatvoreni izvan turističke sezone, ali ne više od dva, tri mjeseca,' kazao je Raguž. 

Popularni Članci