Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kažnjen otac Ive Majoli

Dobila 164.000 kuna jer su joj u kafiću poslužili deterdžent

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
27.11.2015.
u 11:57

Kobni događaj zbio se u kolovozu 2010. kada je Iva Nerina Sibila u lokal došla s prijateljicom i kćeri te naručila kavu i mineralnu vodu

Zbog teških ozljeda jednjaka i želuca, koje je zadobila kada joj je konobarica u kafiću Orient Express umjesto mineralne vode servirala deterdžent za strojno pranje, plesnoj umjetnici Ivi Nerini Sibili (44) zagrebački Općinski građanski sud nepravomoćno je dosudio odštetu od 164.000 kuna. Prema odluci suda, navedenu odštetu moraju joj solidarno isplatiti tadašnja voditeljica lokala Sanja Cabalier i otac naše najpoznatije tenisačice Ive Majoli Stanislav Majoli koji je bio vlasnik prostora. Iako je deterdžent plesnoj umjetnici poslužila konobarica Maja Šivak, sud je zaključio da ona ne mora sudjelovati u plaćanju odštete jer štetu nije prouzročila namjerno, a u tom slučaju odgovorni su poslodavci, odnosno voditeljica lokala i vlasnik Majoli.

Kobni događaj zbio se u kolovozu 2010. kada je Iva Nerina Sibila u lokal došla s prijateljicom i kćeri te naručila kavu i mineralnu vodu. Kada je otpila gutljaj, odmah je osjetila veliku bol i žarenje, a hospitalizirana je s teškim ozljedama. Poslije je ustanovljeno da je konobarica nekoliko dana prije u bočicu od mineralne ulila deterdžent iz kanistra, a bočicu je potom spremila među ostala sredstva za čišćenje. No toga dana našla je bočicu na podu i, ne primijetivši da se radi o deterdžentu, spremila je u frižider misleći da se radi o mineralnoj vodi. Potom ju je servirala plesnoj umjetnici. Zbog toga je konobarica osuđena i u kaznenom postupku.

Tijekom postupka otac bivše tenisačice tvrdio je kako nije odgovoran za štetu jer ni na koji način nije utjecao na zapošljavanja u lokalu, no sud je zaključio da ipak mora snositi dio štete. Inače, stradala plesačica tražila je odštetu od ukupno 505.000 kuna, a u preostalom dijelu odštetnog zahtjeva je odbijena. 

>> Život na visokoj nozi, loše investicije i nesretne okolnosti otežale su život Ivi

Komentara 43

DU
Deleted user
12:35 27.11.2015.

Da vlasnik poslovnog prostora treba platiti odštetu zbog onoga što se događalo kod najmoprimca je totalna glupost. Zamislite iznajmite stan, muž i žena se potuku a vi im morate platit odštetu ))) toga ima samo u balkanskom pravosuđu ha ha

NJ
njofra51
12:39 27.11.2015.

Apsurdistan. Osim toga bi VL trebao pojasniti, koje veze ima Iva odnosno njena slika sa vjencanja sa tim?

CA
canon60
12:10 27.11.2015.

Apsurdistan. Pa što je ovaj čovjek kriv ? Neka mi odgovori normalan čovjek a ne pravnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije