VIDEO: Povijesna pomirba Zica i Romarija

Brazilski nogometni velikani bili su u sukobu od 1998. jer je Zico, tada sportski direktor Carioca, Romariju stopirao odlazak na SP. Ratnu sjekiru zakopali su u humanitarnoj utakmici na punoj Maracani.

Susret, u kojem su snage odmjerili Flamengo i Zicovi prijatelji, organiziran je kako bi se prikupio novac za pomoć obitelji preminulom vrataru Flamenga Ze Carlosu i bolesnom nekadašnjem napadaču Fluminensea Washingtonu.

Susret je bio i idealna prilika da se nakon 11 godina svađe i sudskih sporova pomire Zico i Romario koji su se ‘zakačili’ još 1998. uoči Svjetskog prvenstva u Francuskoj.


Podsjetimo, Zico je tada kao sportski direktor Brazila zabranio Romariju odlazak na SP jer je tvrdio da napadač zbog ozljede ne može podnijeti napore koje postavlja najvažnije nogometno natjecanje, a napadač mu se osvetio posprdnom karikaturom na vratima toaleta svog noćnog kluba zbog čega su se ganjali po sudu.

Humanitarna utakmica im je ponudila priliku da prvi put zajedno istrče na travnjak, a upravo su njih dvojica zabili sve golove (5:5) svoje momčadi. Zico je postigao hat-trick, Romario je dodao dva gola, dok su pogotke za Flamengo zabili Moraes, Felipe Adao, Alcindo, Djalminha i Falcao.

Povratak na Net.hr