Vežite pojas svojim ljubimcima

Ukoliko vozite svojega kućnog ljubimca, a on vam neprestano gurkanjem njuške pokušava skrenuti pažnju na sebe postoji velika opasnost da vam se dogodi prometna nezgoda

RAC fondacija i Companion Care Veterinary Surgeries zalažu se za što hitnije donošenje zakona o zaštitnim mjerama prilikom vožnje kućnih ljubimaca. Po svemu sudeći britanski će vozači biti prvi koji će svojim kućnim ljubimcima morati vezati sigurnosne pojaseve ukoliko ih voze kolima.

Uz već savladane šokove od poskupljenja cijene goriva i novih cijena automobila u Europi, britanski vozači susreću se sa još jednom novinom, naime njihovo nacionalno udruženje za promet i automobile u suradnji sa lancem veterinarskih klinika izdalo je vodič i upute za vožnju kućnih ljubimaca. Vozačima se objašnjava i savjetuje da ukoliko voze svog kućnog ljubimca za svaki slučaj osiguraju sebe i svoje vozilo jer je prema obavljenim anketama većina vozača bila ometana za vrijeme vožnje od strane svoga kućnog ljubimca. U 11 posto slučajeva skoro je došlo do prometne nesreće. Iako većina ovu inicijativu drži dosta smiješnom, mnogi se pripremaju na još jedan trošak.
Nedavna kampanja za uvođenje Ťputovnicať za kućne ljubimce donijela je olakšice kućnim ljubimcima iz 22 europske zemlje koji sada mogu samo uz potvrdu vlasnika da nisu bijesni, proći bez dosadašnje karantene i uz svoje ponosne vlasnike putovati i prelaziti granice zemalja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr