UPOZORENJE

‘UVIJEK VJERNI’ UPUTILI APEL NAVIJAČIMA: ‘Homofobnog i neprimjerenog navijanja ne smije biti, ovo je utakmica visokog rizika’

Hrvatska nogometna reprezentacije nastavit će svoj put kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine subotnjom utakmicom protiv Kosova na Maksimiru. Potom slijedi gostujući ogled u Turskoj koji je na rasporedu tri dana kasnije.

Klub navijača ‘Uvijek vjerni’ iskoristio je priliku uputiti apel navijačima koji će pohoditi naredne utakmice hrvatske reprezentacije podsjećajući na ‘goruću temu svakog gostovanja ili domaćinstva – navijanje’.

“Disciplinska komisija Svjetske nogometne organizacije u više navrata kaznila je krovnu kuću našeg nogometa. Sjetimo se, gostovanje Vatrenih u Skadru nije prošlo nekažnjeno, HNS je kažnjen s 50 tisuća eura, a strahovalo se i od većih kazni. Isto tako znamo da je Hrvatska već bila kažnjena u ovim kvalifikacijama s igranjem pred praznim tribinama u dvije utakmice (Turska, Island), plus 150 tisuća eura novčane kazne.

Sveprisutna organizacija koja se bori protiv rasizma u nogometu i koja surađuje s Uefom i Fifom, Fare, će i ovaj put biti na stadionu. Trebamo se osvrnuti na subotnju utakmicu koju su već neki mediji okarakterizirali kao utakmicu visokog rizika”, navodi se u objavi na internetskim stranicama te udruge navijačima na kojima piše u nastavku:

“Više je razloga za to, jedan od njih je i prva utakmica u Skadru gdje je bilo homofobnog i neprimjerenog navijanja. Razni mediji pišu o istom scenariju. Uz višestruko pozivanje na fair-play navijanje, radne sastanke, komuniciranje s raznim udrugama i navijačkim skupinama HNS pokušava i ulaže trud da se sve navedeno izbjegne. Pojedinci ili male interesne skupine koje žele bojkotirati i našetiti našoj reprezentaciji neće u tome uspjeti.”

“Moramo se vratiti i na zadnju našu domaću utakmicu protiv Ukrajine. Koja je prošla u najboljem redu. Izvršni direktor FARE Piara Powar u razgovoru za Telegram je rekla da izbacivanje Hrvatske s Eura, kao kazna, nije realna opcija. Na kraju, glede subotnje utakmice protiv Kosova moramo vas u ime Kluba navijača ‘Uvijek vjerni’ izvijestiti da ćemo navijače Kosova dočekati s gostoprimstvom i poštovanjem. U kontaktu smo s njihovim navijačkm predstavnicima i svima skupa želimo ugodan boravak u Zagrebu. I mi smo kao hrvatski navijači u Skadru dočekani primjereno i s poštovanjem i red je da se našim nedavnim domaćinima i zahvalimo.

 

 

Vjerujemo u sportski epilog ove utakmice, kao što vjerujemo i svesrdno pristupamo poštenom navijanju za našu svetinju, hrvatsku reprezentaciju”, navodi se u objavi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr