DOLIJALA VLASTIMA

UHVAĆENA NA DJELU: Policija snimila inspektoricu rada dok je uzimala 300 eura mita

Policija Republike Srpske objavila je kako je uhitila inspektoricu rada koja je primila mito kako bi “zažmirila” na uočene nepravilnosti u jednoj tvrtki. Cijeli slučaj policija je snimila i kamerom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike srpske objavilo je u utorak snimku kojom je pokazalo kako je “pala” inspektorica za rad koja je na terenu primila mito. Iz MUP-a navode kako su V. N. uhitili zahvaljujući suradnji s Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna prava.

Inspektorica je uhićena nakon što ju je kamera snimila kako u jednom poduzeću uzima novac. Kada je izašla iz poduzeća inspektoricu su policajci vratili natrag te je tražili da isprazni torbu pri čemu je iz nje izvadila i 300 eura.

Za mito bi zažmirila na jedno oko

U priopćenju policije navodi se kako je riječ o osobi za kontrolu rada i radnih odnosa koju se sumnjiči za traženje novca vlasnika poduzeća kako uočene nepravilnosti tijekom redovne kontrole ne bi unijela u zapisnik i dopunu zapisnika.

V.N. je određena mjera zadržavanja u trajanju od 48 sati nakon čega će, uz kaznenu prijavu, biti predana u nadležnost Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu.

Povratak na Net.hr