U utorak počinje motovunski filmski festival

Istarski gradić Motovun od 1. do 5. kolovoza i ove će godine ugostiti filmske djelatnike i ljubitelje filma na Drugom motovunskom filmskom festivalu

U pet dana svakodnevno od 10 sati do kasno u noć prikazat će se osamdesetak filmova. “Ovogodišnji festival jači je od prošlogodišnjeg jer na njemu sudjeluju filmovi pobjednici na važnim svjetskim filmskim festivalima”, rekao je direktor festivala Boris T. Matić na konferenciji za novinare.

Tako će se u Motovunu među ostalima prikazati film “Dancer in the Dark” Larsa von Triera, “The Straigh Story” Davida Lyncha te “Magnolia” Paula Thomasa Andersona. Kako je novinare izvijestio voditelj Službe za odnose s javnošću Igor Marković, glavni program odvijat će se poslijepodne u dvorani i navečer na glavnome trgu. Program započinje ujutro predstavljanjem najboljih ostvarenja ovogodišnjih hrvatskih filmskih festivala, a u poslijepodnevnim satima sljedi program hrvatskog dokumentarnog filma i retrospektiva novog francuskog filma. Svečano otvaranje motovunskog filmskog festivala predviđeno je za utorak u 21 sat na glavnom trgu u Motovunu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr