U ŠIBENSKOJ MARINI JUČER IZGORJELA 28 METARA DUGA JAHTA: Uzrok požara – kratki spoj

Uzrok požara koji je u petak izbio na 28 metara dugoj jahti ‘Eternity’ koja je bila na vezu u marini za megajahte D-Marin Mandalina u Šibeniku, kratki je spoj na električnim instalacijama između strojarnice i krme, priopćeno je u subotu iz šibensko-kninske policije.

Požar je izbio sinoć oko 17,30 sati, a  šibenski vatrogasci do pristaništa prepunog luksuznih plovila došli su za samo tri minute. U Mandalini se srećom nalazio i skiper broda Danijel Kraljev, koji je i sam pristupio gašenju te uputio vatrogasce u raspored brodskih prostorija i otkrio im važne informacije zahvaljujući kojima su ubrzo uspjeli ugasiti vatru.

Jahta ‘Eternity’ vrijedna je 5,5 milijuna eura, u vlasništvu je domaće tvrtke ‘RSI Charter’ i Šibenik joj je matična luka.  Pričinjena šteta u požaru na jahti bit će utvrđena naknadno.

Direktor šibenske marine turske Dogus grupe, Selcuk Balci, pohvalio je pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i istaknuo kako je zahvaljujući njihovoj brzini spriječeno širenje požara na druge brodove i tako izbjegnuta veća šteta.

Povratak na Net.hr