Evo kakvu torturu prvak prolazi u Engleskoj kad padne na dno!

Dopingirani američki biciklist Lance Armstrong doživjet će novi udarac u petak u engleskom gradiću Edenbridgeu. Naime, ondje će povodom Noći Guya Fawkesa u petak biti spaljen njegov gigantski lik na lomači.

Riječ je o devet metara visokom liku Armstronga odjevenog u žutu majicu namijenjenu lideru Tour de Francea koji će držati napis: “Bicikl na prodaju – više neće biti potreban”.

Tradicionalnom lomačom Englezi, posebice u ruralnijim dijelovima zemlje, slave neuspio pokušaj atentata na Kralja Jamesa I petoga studenog 1605. godine. Urotnici su željeli zapaliti Dom lordova i kralja u njemu. Spomenuti Guy Fawkes, jedan od urotnika, uhvaćen je pri čuvanju eksploziva. U slavu spašenog kralja Englezi su idućih dana palili Fawksove lutke diljem zemlje.

Prethodnih godina na lomači su Edenbridgeu bili spaljeni likovi nogometaša Waynea Rooneyja i Marija Balotellija, bivšeg francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca i bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira.

Da stvar bude još gora za Amerikanca, pobrinuo se i MOO, koji će ispitati njegovu brončanu medalju s OI 2000. godine iz Sydneya. Moguće je da i nju oduzmu Armstrongu, a onda će stvarno ostati bez svega što je napravio u karijeri.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr