U Brazilu varaju kod izvođenja penal!

Je li vam poznat izraz paradainha? Na portugalskom bi to značio mali trzaj ili finta, kako bi rekli u nekim našim krajevima. A način na koji se u Brazilu izvode udarci s bijele točke – e to više nije paradinha nego čisto varanje!

Poznato ‘oko sokolovo’ Mateo Beusan već je sigurno milijun puta objasnio pravila kod izvođenja jedanaesterca – kazneni udarac je neregularan ako izvođač ima previše neujednačen zalet (npr. sprint, hod, zaustavljanje, pa opet sprint).

No, u Brazilu očito vrijede neka druga pravila ili su suci jednostavno taj trzaj ocijenili kao regularan. Ipak, svatko tko se imalo razumije u nogomet shvatit će da ovdje nije sve kako bi trebalo biti.

U proteklih tjedan dana dva su slučaja zabilježena u Brazilu. Prva paradinha dolazi s utakmice Fluminesea i Vasca da Game, a kod izvođenja jedanaesteraca igrači obje momčadi kao da su se natjecali koji će više pretjerati u fintiranju protivničkog vratara. Začudo, suci nisu vidjeli ništa sporno.

Drugi slučaj je Santosovog igrača Neymara, koji je s lakoćom svladao vratara Rogerija Cenija. Kao da je kod ovakvog izvođenja uopće i imao ikakve šanse za obraniti.

Iz FIFA-e su najavili opširnu istragu o čudnim događanjima u najnogometnijoj zemlji na svijetu.

Povratak na Net.hr