Tri lobija uništila reputaciju domaćeg mleka

Po Kneževićevim rečima krivi su uvoznički, monopolistički i politički (DS) lobi

Ministar poljoprivrede Goran Knežević optužio je uvoznički, monopolistički i politički lobi, za trenutnu krizu na tržištu mleka i poručio da će za to neko sigurno odgovarati, makar to bio i on lično.

Knežević je poručio da će se, nakon što stignu rezulati analize o prisustvu aflatoksina u mleku iz Holandije, pokazati ko je kriv i snosiće posledice.

Neko će sigurno odgovarati, taman bio i ja – rekao je Knežević novinarima prilikom vanredne kontrole stočne hrane na farmi Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, iza aktuelnih dešavanja stoji veliki uvoznički lobi koji želi da genetski modifikovana hrana dođe na naše tržište, kao i monopolisti koji žele da domaću stočnu hranu zamene onom koju oni proizvode i uvoze.

Foto: Tanjug – Z. Žestić

Ja odgovorno tvrdim da je čitava ova kampanja koja se vodi upravo protiv srpskog poljoprivrednika i stočara, proistekla iz nekoliko izvora – rekao je ministar.

Knežević tvrdi da tu spada i politički lobi koji zastupa Demokratska stranka, koji “želi na svaki način da onemogući dobre rezulate koje je pokazalo aktuelno Ministarstvo poljoprivrede i vlada“.

Knežević je izneo i opasku da “nam Ješić nije rekao ništa novo i pametno“.

On je podvukao da je Vlada Srbije zvala pokrajinsku vladu na razgovore i dogovore i po pitanju suše i ugovora sa kompanijom Al Dahra iz Emirata, zaključivši da je bilo najnoramalnije da u slučaju problema sa mlekom, “čak i da je tako kako kažu, da okrenu telefon, a ne da se takve informacije objavljuju na Twitter-u“.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr