DORH ČEŠLJA AGROKOR

TODORIĆEVI SINOVI SNIMLJENI KAKO ULAZE U DOM ČEDE PRODANOVIĆA: Sve je zabilježeno kamerom

Jučer je potvrđeno kako DORH poduzima predistražne radnje Todorićevih tvrtki. Na udaru su gradnja prodajnih centara, mjenice i zadužnice, financijska izvješća tvrtke te ulaganja mirovinskih fondova.

Kako u današnjem tiskanom izdanju piše Večernji list, Todorićevi sinovi Ivan i Ante u nedjelju su viđeni kako ulaze u kuću odvjetnika Čede Prodanovića. Postoji i fotografija njihova automobila pred kućom na uglu Kozarčeve i Kukuljevićeve ulice u Zagrebu.

Agrokor ne potvrđuje niti demantira informaciju

Agrokor nije htio potvrditi jesu li angažirali poznatog odvjetnika ili bilo kojeg drugog koji bi ih zastupao u ovom slučaju.

Iako policija nije htjela detaljnije izvijestiti o čemu se točno radi, pretpostavlja se da je riječ o postupanju na temelju kaznene prijave koju je prije tjedan dana podnio predsjednik Sabora Božo Petrov protiv vlasnika i uprave Agrokora.

Podsjetimo, prikriveno kreditiranje izgradnje prodajnih centara Konzuma i Super Konzuma, naplaćivanje potraživanja dobavljača i kreditiranje Agrokora i njegovih tvrtki putem mjenica i zadužnica s pokrićem i bez pokrića, financijska izvješća Agrokora i njegovih tvrtki, te ulaganja obveznih mirovinskih fondova u kompanije Agrokora koje su preuzimale jamstva za kredite Agrokora, glavna su područja predistražnih radnji koje na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu provodi policija.

DORH sumnja na kaznena djela

DORH istražuje i informacije o mogućem kršenju pravila (na neke je već ukazao HNB) pri prodaji obveznica i mjenica koje su Agrokorovi dobavljači prodavali faktoring društvima i bankama. U tom dijelu sumnjaju i na moguća kaznena djela.

DORH ULAZI U TODORIĆEVE TVRTKE: Ovo su četiri kraka njihove istrage

Povratak na Net.hr