ZLA KOB

Studentica preživjela jedan od najstrašnijih terorističkih napada – pa poginula u prometnoj

Victoria McGrath, mlada Amerikanka koja je teško stradala tijekom bombaškog napada na maratonu u Bostonu u travnju 2013. godine, poginula je u prometnoj nesreći.

Victoria McGrath poginula je u prometnoj nesreći u Dubaiju, zajedno s drugom studenticom Priscilliom Perez Torres, navodi se u priopćenju bostonskog Sveučilišta Northeastern.

Na tom sveučilištu potvrdili su da su djevojke bile na privatnom putovanju te da za sada nisu poznate okolnosti nesreće u kojoj su ugašena dva mlada života.

Bruce Mendelsohn, jedan od heroja krvavog terorističkog napada koji je pomogao pri spašavanju Victorie koja je bila ranjena u nogu, izjavio je za ABC News da ga je tužna vijest slomila.

“S vremenom smo postali obitelj. Izgubio sam člana obitelji.”, shrvan je Mendelsohn.

Fotografija Mendelsohn s ranjenom mladom djevojkom nakon terorističkog napada obišla je svijet. Kasnije su postali bliski.

“Bila je osoba s izraženim smislom za humor. Ljudima je donosila puno radosti i vrlo dobro je znala što znači biti sretan.”, prisjetio se Bruce Mendelsohn.

Za Victoriom i Priscilliom tuguju i na sveučilištu kojeg su zajedno pohađale.

“Victoria i Priscilla bile su živahni i dragi članovi naše zajednice. Njihov odlazak ostavlja veliku prazninu u zajednici i našim srcima. Bile su nadarene mlade žene, pred kojim je bila iznimna budućnost. U našim mislima i molitvama su njihove obitelje i voljeni.”, navodi se priopćenju koje je potpisao direktor Sveučilištu Northeastern Joseph Aoun.

Bombaški napad na bostonski maraton dogodio se 15. travnja 2013., kada su gotovo na samom cilju eksplodirale dvije bombe koje su ubile petero ljudi, a ranile više od 280.  Napad su organizirala braća Tamerlan i Džohar Tsarnaev, doseljenici iz Čečečenije koji su, ispostavilo se, planirali napade i u drugim američkim gradovima.

Bombaš otkrio policiji: Moj brat je mozak napada u Bostonu

Pet najvećih laži o bombaškom napadu u Bostonu (FOTO)

Povratak na Net.hr