Život u paklu: Iživljavaju se nad njima, odgrizaju dijelove tijela, gase po njima cigarete

Djevojke u Crnoj Gori sa 15 ili 16 godina ulaze u svijet prostitucije. Mamac za ulazak u taj surovi svijet obično su poslovi go-go plesačica, šankerica ili konobarica.

“Imali smo slučaj da je djevojci koja je stopirala na nikšićkoj magistrali stao čovjek sa kojim je dogovorila seksualnu uslugu za 20 eura. Kasnije na putu su im se u autu pridružila još dva muškarca i rekli su joj da će dobiti 50 eura ukoliko spava sa svom trojicom. Kad je pristala poveli su je u stan gdje su je silovali. Poslije toga su je pretukli i odveli u šumu nadomak Podgorice i vezali je za drvo. Kada se ujutru probudila i došla svijesti nazvala nas je i tražila da joj pomognemo. Tada nam je ispričala i da su joj uzeli novac kojeg su joj ranije dali” kazala je Aida Petrović, direktorica NVO Crnogorskog ženskog lobija u intervjuu za Dan, prenosi Blic.

Brutalan svijet prostitucije

Dodaje da ih u svijetu prostitucije prate droga, alkohol i maltretiranje, a često su im klijenti i muškarci koji im mogu biti djedovi i očevi. Petrović otkriva i strašne ispovijesti djevojaka kojima su klijenti odgrizli dijelove tijela, gasili cigarete po intimnim dijelovima…

Radi se o vrlo uglađenim osobama željnih iživljavanja

“Ne radi se o ljudima koji su, da tako kažem, u društvu prepoznati kao manijaci ili psihopate. Najčešće su to vrlo uglađene osobe koje imaju obitelji, a plate da se iživljavaju nad nekim. Prostitutke rijetko žele govoriti o svojim klijentima, u stvari nikada ne kažu tko je ili čime se bavi iako sigurno znaju. One čak ni nama neće reći ime i prezime tih ljudi, ali mi im to i ne tražimo, samo ih znamo po nadimcima”, kazala je Petrović u razgovoru za Dan.

Crnogorsko primorje prepuno prostitutki

Ona tvrdi da na crnogorskom primorju trenutno sigurno ima na stotine prostitutki koje se kriju pod izgovorom da rade drugi posao.

“Najčešće su to go-go plesačice. Kada prođete šetalištem i vidite takve stvari znajte da uvijek tu ima i prostitucije. Nama su djevojke ispričale da na primjer od 22 do tri sata u noći rade kao plesačice i onda im gazda nađe mušteriju, ili im neko sam priđe. Tada odlaze sa mušterijom, a u slučaju racije imaju pripremljenu priču da su one sa tim čovjekom dobrovoljno i policija tu ne može ništa”, kaže Petrović.

Ona objašnjava da su djevojke koje su natjerane da se bave prostitucijom preplašene, jer svaki njihov pogrešan potez gazda može surovo da kazni. Dodaje da su iz razgovora sa djevojkama doznali da postoji jahting prostitucija.

Povratak na Net.hr