'NEMOJTE DA VAS ZAVARA'

ŽESTOKA ANALIZA: ‘Ne okrećite leđa Ivanki Trump, niti na jednu je**** sekundu’

‘Ivanka Trump prisustvovala je najmanje jednom sastanku svojeg oca sa svjetskim vođama. To je neprihvatljiv sukob interesa. Na društvenim je mrežama veoma zaposlena u postavljanju svojeg osobnog brenda kao posvećene majke koja voli peći kruh od banane i održavati čajanke s djecom. Ove su dvije stvari povezane i podmukle. Nemojte joj okrenuti leđa niti na jednu jebenu sekundu’, piše Anna Merlan u komentaru za The Slot.

‘Ivanka je prisustvovala sastankom s japanskim premijerom Shinzom Abeom. To su neki mediji opisali kao srednji prst demokraciji, a ostali pokušaji spajanja politike s poslom nisu u medijima ništa bolje prošli’, piše Merlan te dodaje kako su Trumpovi sinovi preglubi da predstavljaju pravu prijetnju, no Ivanke to dobro ide. Ona je, tvrdi komentatorica, dovoljno pametna da se drži sa strane i djeluje iz sjene.

U periodu prije izbora, dok Donaldu Trumpu ankete nisu bile baš naklonjenje, Ivanka je prestala govoriti o politici, a umjesto toga se posvetila društvenim mrežama, promovirajući svoj modni biznis.

Muž joj je također sudjelovao na sastanku s japanskim premijerom, iako nije bilo razloga da tamo bude. Navodno se i raspitivao kod pravnika ima li šanse da se priključi Trumpovom kabinetu iako je član obitelji.

‘Nemojte da vas zavara’

‘Nemojte da vas Ivanka zavara slikama svoje djece. Odmah nakon izbora pokušala je prodati iznimno ružnu narukvicu svoje modne kuće, nakon što se zajedno s ocem pojavila na emisiji 60 Minutes. Kompanija se kasnije ispričala te su krivnju svalili na ‘zaposlenika u marketingu koji nije imao loše namjere.

Ivanka podsjeća na kćer bivšeg uzbekistanskog diktatora, Islama Karimova. Gulnara Karimova se u režimu svog oca promovirala kao modna ikona, vodila niz nevladinih udruga, dizajnirala nakit i paradirala svijetom. Također, optužena je za primanje mita od strane kompanija koje su željele poslovati u Uzbekistanu.

Miješanje posla i politike

Nitko ne tvrdi da će Ivanka učiniti nešto ilegalno. Samo kažem da postoje presedani za ovakvo miješanje posla i politike. A dolaze iz zemalja koje zaista, zaista ne treba oponašati, upozorava Merlan.

Možda je Ivanku bolje poistovjetiti s Mamom iz crtane serije Futurama. Mama je direktorica Momcorpa, mega-konglomerata koji izrađuje robote. Ona je i lice kompanije, topla i prijateljska žena. Kad se kamere ugase, pretvara se u zlu gospodaricu. Također je vlasnica riječi ‘ljubav’ i ‘mama’.

Sve bi to možda trebalo uzeti u obzir sljedeći put kad Ivanka podijeli pažljivo odabranu sliku svoje djece na društvenim mrežama’, zaključuje Merlan.

Povratak na Net.hr