BETONSKA KONSTRUKCIJA

ŽELE SPRIJEČITI TERORISTE: Libanon gradi zid u blizini palestinskog izbjegličkog logora

Libanonska vojska gradi betonski zid blizu najvećeg palestinskog izbjegličkog logora u zemlji koji bi trebao spriječiti infiltriranje terorista, rekao je jedan vojni izvor, dok ga stanovnici uspoređuju sa zidom srama u Izraelu.

Dulje od pola stoljeća i na temelju sporazuma, libanonska vojska ne ulazi u logor Ain Heloue, blizu obalnog grada Saide, na jugu zemlje i tako je nastala bespravna situacija, a logor je postao odredište ekstremista i osoba koje traži policija.

“Prije nekog vremena je počela izgradnja zida kojem je svrha spriječiti infiltracije terorista u logor Ain Heloue iz susjednih logora”, rekao je jedan vojni izvor za AFP.

Jedan od najnaseljenijih logora u Libanonu

Na društvenim mrežama se posljednjih dana pojavljuju snimke postavljanja betonskih blokova zapadno od logora Ain Heloue, najvećeg i najnaseljenijeg od 12 logora u Libanonu.

Prema vojnom izvoru, izgradnja je sigurnosna mjera donešena nakon što je u logoru uhićeno nekoliko traženih terorista. Ne radi se o “zatvoru ili zidu razdvajanja već zaštitnom zidu, i stanovništvo logora neće biti ugroženo”, dodao je isti izvor.

Oko 54.000 Palestinaca, koje je registrirala agencija Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) živi u logoru Ain Heloue, koji je posljednjih godina primio tisuće drugih Palestinaca koji su pobjegli od sukoba u Siriji.

UN je u Libanonu registrirao oko 450.000 izbjeglih Palestinaca, od kojih većina živi u jadnim uvjetima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr