RODITELJI ODLUČILI

ŽELE EKSHUMIRATI DAVIDOVO TIJELO I POKOPATI GA IZVAN BiH: ‘Ne želimo da ostane u mafijaškoj državi’

Davor Dragičević, Davidov otac, pobjegao je iz Banje Luke nakon 30. prosinca kako bi izbjegao uhićenje i sada se tek povremeno oglašava preko društvenih mreža

Roditelji Davida Dragičevića, mladića čija je nerazjašnjena smrt u ožujku 2018. u Banjoj Luci potaknula masovne prosvjede protiv vlasti u Republici Srpskoj, podnijeli su zahtjev za ekshumaciju njegovih posmrtnih ostataka kako bi ih odnijeli iz Bosne i Hercegovine i ponovo pokopali u inozemstvu, potvrdila je u srijedu majka Suzana Radanović.

Žele tijelo prenijeti u Austriju

“Danas smo službeno predali zahtjev u općini Banja Luka za ekshumaciju našeg krvnički ubijenog sina Davida”, napisala je na Facebook profilu prosvjedne skupine “Pravda za Davida” Radanović koja s ocem mladića Davorom tvrdi da je njihov sin ubijen.

Ona je ranije najavila kako planira Davidove posmrtne ostatke sa banjolučkog groblja prenijeti u Austriju i tamo ih pokopati jer ne želi da njezino dijete ostane “u zločinačkoj, privatnoj, mafijaškoj državi, državi u kojoj je ubijen i gdje se njegovo ubojstvo pokušava prikriti”.

DAVIDOV OTAC PONOVO OPTUŽIO DODIKA I MUP RS: ‘Možete me jedino ubiti i ništa više, ja idem do kraja’

“Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti tijelo našeg sina prenijeti u Austriju i tu mu napraviti spomenik i njegovu vječnu kuću”, najavila je Radanović koja živi u Beču.

Ona je tamo otputovala počekom siječnja nakon što je policija RS naprije silom rastjerala prosvjede skupine “Pravda za Davida” čiji su sudionici tražili otkrivanje istine smrti tog mladića a zatim im je zabranjeno svako novo okupljanje.

Davidov otac pobjegao iz Banja Luke

Već mjesec i pol u Banjoj Luci vlada neka vrsta neslužbenog izvanrednog stanja jer lokalna policija pratktično nikome ne dopušta zadržavanja na središnjem gradskom trgu na kojemu su do 30. prosinca prošle godine održavani prosvjedi.

TELEVIZIJA EMITIRALA FILM O DAVIDU DRAGIČEVIĆU: Prikazane rijetke snimke mladića čije je ubojstvo potreslo regiju

Davor Dragičević, Davidov otac, pobjegao je iz Banje Luke nakon 30. prosinca kako bi izbjegao uhićenje i sada se tek povremeno oglašava preko društvenih mreža.

U jedinom intervjuu od tada kojega je dao televiziji N1 ranije ovog mjeseca ustvrdio je kako se morao skloniti jer su sadašnji predsjedatelj i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik te ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač planirali njegovo ubojstvo.

Povratak na Net.hr