SASTANAK U BEOGRADU

ZBOG KRIZE U AGROKORU SASTAJU SE I MINISTRI GOSPODARSTVA ZEMALJA REGIJE: ‘Bojim se da će to biti vrlo teška tema’

Zbog velike krize u Agrokoru idući tjedan u Beogradu će se sastati ministri gospodarstva zemalja u kojima taj koncern posluje.

U Beogradu će se u srijedu 19. travnja, održati summit zbog krize u Agrokoru na kojemu će sudjelovati ministri gospodarstava zemalja regije. Riječ je o zemljama u kojima posluje hrvatski koncern, pa će se tako na sastanku uz našu ministricu Martinu Dalić naći i njene kolege iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, javlja N1.

ALVAREZOVA TVRTKA ODBILA RAMLJAKOV POZIV: ‘Mi smo previše ugledni za javljanje na takve natječaje’; u igri ostaju četiri tvrtke

Veliki strah zbog krize u Agrokoru je posebice u Srbiji i Sloveniji gdje taj koncern zapošljava oko deset tisuća ljudi.

Inače, Slovenci su jučer najavili svoj zakon o sistemskim tvrtkama, lex Mercator, kojim žele zaštiti tu tvrtku od mogućeg izvlačenja novca za spašavanje Agrokora.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić prije desetak dana u Mostaru izrazio je bojazan da će Agrokor biti vrlo teška tema i u Srbiji. “Bojim se da će Agrokor biti teška, teška, vrlo teška tema i kod nas u Srbiji, ne samo u Hrvatskoj i BiH”, rekao je Vučić novinarima.

Povratak na Net.hr