ZBOG JEDNOG POLJUPCA

ZBOG ‘ČASTI’ UBIO DVIJE TINEJDŽERICE: U sve bili uključeni i otac jedne te brat druge djevojke

Najmanje su četvorica muškaraca, uključujući oca jedne te brata druge djevojke, već u policijskom pritvoru i priznali su da su bili uključeni u ubojstvo djevojaka, navodi policija.

Policija u sjeverozapadnom dijelu Pakistana uhitila je muškarca osumnjičenog da je ubio dvije tinejdžerice “u ime časti” nakon što se na mrežama pojavio njihov video u društvu mladića koji ih ljubi.

Osumnjičeni Mohamed Aslam rođak je mladih djevojaka, u dobi od 18 i 16 godina, koje su prošlog tjedna ubijene u regiji Sjeverni Waziristan, na granici s Afganistanom, kazao je policijski dužnosnik Mohamed Ibrahim.

Najmanje su četvorica muškaraca, uključujući oca jedne te brata druge djevojke, već u policijskom pritvoru i priznali su da su bili uključeni u ubojstvo djevojaka, navodi policija.

Kratak video s poljupcem

Vjeruje se da je razlog ubojstava kratak video objavljen na društvenim mrežama u kojemu mladić negdje na otvorenome ljubi tri djevojke. Regija u kojoj se dogodio slučaj ubojstava jednom je bila utočište al-Kaide i talibana.

Treća djevojka iz videa živa je i spašena je, naveo je drugi policijski dužnosnik Mohamed Nawaz.

Svake godine oko 1.000 žena u Pakistanu biva ubijeno u takozvanim “ubojstvima iz časti” zbog toga što su “osramotile” svoju obitelj, navode skupine za ljudska prava.

Ranije ovog tjedna vladini dužnosnici i aktivisti objavili su da je došlo do značajnog povećanja broja “ubojstava iz časti”, a razlog tome su obiteljske razmirice koje su izbijale u uvjetima karantene zbog koronavirusa.

Pakistan vrlo loše stoji na ljestvici svjetskog indeksa rodne ravnopravnosti. Godine 2019. zauzimao je 164. od ukupno 167 mjesta po indeksu Žena, mir i sigurnost, a iza njega bili su samo Sirija, Afganistan i Jemen.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr