KOLIKO SU MJERE UČINKOVITE?

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO ORGANIZIRAO PARTY I DAO MLADIMA DA TULUMARE: Evo u čemu je caka…

Cilj partyja je da se vidi koliko su uopće svrhovita pojedina korona pravila

U Nizozemskoj je ovog vikenda, usred pandemije, održan glazbeni festival. U subotu je u najvećoj glazbenoj dvorani u Amsterdamu 1300 ljudi provelo četiri sata plešući na glazbu lokalnih DJ-eva Sama Feldta, Lady Bee i Sunnery Jamesa & Ryana Marciana.

Izveli su eksperiment i organizirali masovni party da istraže širenje korone u takvim situacijama. Svi sudionici su se morali držati strogih pravila. Bili su podijeljeni u šest skupina, a svaka od njih se morala ponašati na određen način. Neki su cijelo vrijeme nosili maske, drugi su održavali distancu, jedna grupa je poticana da glasno pjeva i slično. Svi su prije druženja testirani na koronu, a test će morati ponoviti pet dana nakon zabave, piše RTL.

‘U SEZONI ĆE SE GLEDATI TKO JE CIJEPLJEN, TU NEMA DISKRIMINACIJE’: Na jugu Hrvatske se ozbiljno pripremaju, a imaju i određene zahtjeve

Cilj partyja je da se vidi koliko su uopće svrhovita pojedina korona pravila. Ovo nije prvi ovakav eksperiment u Nizozemskoj. Ranije su organizirali kazališne predstave, konferencije i sportsku utakmicu.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr