SLUČAJ FERIDA SULJEVIĆA

ZATVOR U BIH TVRDI DA JE POBJEGAO, ON PORIČE: ‘Majke mi, nisam u bijegu! Zvao sam ih, ali mi se nitko ne javlja’

‘Skupljam nalaze za operaciju’

Ferid Suljović iz BiH, za kojim je raspisana tjeralica nakon što se 28. kolovoza nije vratio u mostarski Kaznenopravni zavod (KPZ) javio se redakciji Avaza.

“Ovdje Ferid Suljović, hoću demantirati bijeg iz zatvora. Ma nisam majke mi mile pobjegao. Evo me u Sarajevu skupljam nalaze za operaciju. Tražio sam produženje prekida kazne za još mjesec”, kazao je telefonski Suljović kada je nazvao redakciju Avaza.

Kazao im je da je prekid kazne tražio zbog operacije lijevog lakta te objašnjava zašto mu se sve zakompliciralo. Navodi da zbog pandemije koronavirusa nije uspio na vrijeme prikupiti nalaze i da se sudu u Mostaru javio za dodatno produženje i za idući mjesec.

Kaže da je podnio zahtjev za produženje

“Otišao sam u sud u Mostaru i obratio se sucu Dominiku i rekao da hoću produžiti još mjesec dana zbog operacije. On je meni rekao ‘gospodine mi nemamo više ništa s tobom obratite se Sarajevu, jer vam je kazna od godinu dana izrečena u Mostaru, istekla'”, objašnjava Suljović koji u Mostaru služ kaznu od dvije godine i osam mjeseci.

Kaznu mu je dosudio Kantonalni sud u Sarajevu. On tvrdi da je podnio zahtjev sutkinji kako bi dobio produženje kazne.

“Zahtjev sam podnio preko odvjetnika Omara Mehmedbašića. Dobio sam papir od suda u Sarajevu, da dam obrazloženje, da dam još nalaza. Čekam sada odgovor od suda u Sarajevu za još mjesec dana produženja. S tim da sam ja sve nalaze izvadio za operaciju. Jutros sam bio kod anesteziologa i trebao sam se vratiti u Mostar i čekati odgovor od suda”, govori Suljović koji je svoje nalaze i zahtjev ustupio redakciji Avaza.

‘Nitko mi se ne javlja na telefon’

Ovaj zatvorenik kaže da se probao javiti upravi KPZ-a Mostar, no da ne može nikoga dobiti na telefon.

“Ne mogu nikoga dobiti ni na jedan broj koji ima na stranici KPZ-a Mostar, nitko se ne javlja na ona dva broja. Nije bijeg. Izašao sam na pregled da se liječim. Imam sve dokumente da sam podnio novi zahtjev, imam dokaze”, navodi Suljović za Avaz.

 

Povratak na Net.hr