Prekipjelo mu

‘ZAŠTO JA MORAM RADITI SVA TEŠKA SR**A?’: Britanskom premijeru zbilja je dosta

Nakon svog govora u kojem je najavio ostavku, britanski premijer David Cameron navodno se požalio svojim pomoćnicima “Zašto ja moram raditi sva teška sr*anja?”, prenosi The Independent.

U svome govoru premijer je rekao da će nastaviti obavljati svoj posao sve dok stranka ne izabere nasljednika, a to bi se najvjerojatnije trebalo dogoditi prije stranačke konferencije u listopadu.

IZLAZAK BRITANIJE IZ EU-A: ‘Cameron je čovjek koji se pucao u vlastitu nogu’

Ne želi obavljati posao za nekoga drugoga

“Ne bi bilo u redu za mene da ja budem kapetan koji će odvestu svoju zemlju do slijedećeg odredišta”, rekao je Cameron.

“Pregovori s Europskom Unijom trebali bi započeti pod novim premijerom i mislim kako je u redu da taj premijer odluči kada primijeniti Članak 50 i započeti s formalnim i zakonskim procesom napuštanja EU.”

Cameron je navodno objasnio svojim pomoćnicima kako ne želi proći kroz mučan proces započinjanja britanske rastave s Unijom i tek onda dati otkaz.

BRITAIN-EU-VOTE-BREXIT-JOHNSON
Vjerojatni budući premijer, Boris Johnson se zahvalio CameronuFoto: MARY TURNER/afp

“Zašto bi ja obavio sva teška sr*nja za nekog drugoga, i onda mu sve predao kao na pladnju?”, žalio se.

“To je bio trenutak kada smo stvarno shvatili kako je sve gotovo”, rekao je bliski suradnik premijera britanskim medijima. “Otišao je dostojanstveno, a to je za nas najvažnije.”

‘Hrabar i principijelan čovjek’

Nakon premijerova govora, javnosti se obratio Boris Johnson, najvjerojatniji kandidat za novog peremijera. U svome je govoru pohvalio Camerona, nazvavši ga hrabrim i principijalnim čovjekom, te rekavši kako je upravo “njegova hrabrost dala ovoj zemlji prvi referendum o Europskoj Uniji u 43 godine”.

Nigel Farage, vođa ekstremno desne stranke UKIP, koja se cijelo vrijeme zakagala za napuštanje unije, tweetao je “Pravilno je da David Cameron napusti premijerski položaj. Ne radi se o lošem čovjeku, samo je bio na krivoj strani rasprave.”

Downing Street odbio je komentirati sve ove navode.

Povratak na Net.hr