OKRŠAJI PODZEMLJA

ZAŠTO CRNOGORCI ‘UVOZE’ PLAĆENIKE? Zbog likvidacija kod ‘susjeda’ došle ubojice iz Danske i Kolumbije; Neki su bili i u Hrvatskoj

Izvor iz policije kaže da se i dalje utvrđuje tko je unajmio Rajkovića i članove danske kriminalne organizacije ‘Loyal To Familia’ i tko je spašen njihovim uhićenjem

U posljednje vrijeme u Crnoj Gori uhićeni su stranci koji se sumnjiče da su spremali likvidacije kod “susjeda”. Crnogorska policija je prije dva dana uhitila tri Danca i jednog Andrijevčanin s adresom u Danskoj zbog sumnje da su pripremali likvidaciju u Budvi. Uhićeni Andrijevčanin je 28-godišnji Marinko Rajović, javlja portal Vijesti.me.

Policija iz Budve danima je pratila skupinu muškaraca zbog sumnje da su pripremali za izvršenje teških kaznenih djela, najvjerojatnije ubojstva, rekla je Uprava policije za Vijesti. Izvor iz policije kaže da se i dalje utvrđuje tko je unajmio Rajkovića i članove danske kriminalne organizacije “Loyal To Familia” i tko je spašen njihovim uhićenjem. Misle da se naručitelj ubojstva nalazi izvan Crne Gore.

OKRŠAJI CRNOGORSKIH KLANOVA: Škaljarac htio platiti likvidaciju mafijaša u drogi: ‘Nudio mi je 40 tisuća eura i kilu kokaina’

Policija pronašla hrpu oružja, eksploziva i drogu

Službeno se doznaje da su uhićeni unajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi iz kojih su navodno nadzirali metu. Policija je pretresla više stanova u zgradama u užem centru Budve, a između četvrtka i petka obavljen je pretres u zgradi na obilaznici, dok su policajci u utorak provjeravali još dva stana.

Pretragom stanova policajci su pronašli više sredstava komunikacije, pištolj s okvirom i šest komada municije. Također, pronašli su i ručne radio stanice, određenu količinu opojne droge i dron. Tijekom pretrage unajmljenih vozila pronađena je veća količina eksploziva i detonator.

Kako javljaju Vijesti, tužitelj je naložio uhićenje Rajovića i Danaca zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih materijala.

ODMOTAVA SE KLUPKO OKO UBOJSTVA ŠEFA CRNOGORSKOG KLANA: Upetljana i majka jednog mafijaša

Kolumbijci uhićeni u Nikšiću

Podgoričanin Goran Brajović i Kolumbijci Caicedo Bandoya Juan David i Costana Casa Jose Aleksander, uhićeni su na ljeto 2020. u Nikšiću. Sumnjalo se da su pripremali teško kazneno djelo, a istraga je pokazala da su prije Crne Gore boravili u Splitu, piše Nova.rs. U Hrvatsku su ušli u ožujku 2020., a krajem srpnja ilegalno su prešli u Crnu Goru gdje su i uhićeni.

Istražiteljima su tijekom ispitivanja kazali da su u Hrvatskoj boravili gotovo četiri mjeseca dok su čekali saznanje o tome tko im je meta. Kolumbijci i Crnogorac zaustavljeni su u pokušaju ubojstva zbog rutinske kontrole. Brajović je na suđenju kasnije ispričao da je Kolumbijce upoznao jer je “kao svaki pošten Crnogorac stao i povezao ih autom”, a što se kriptiranog mobitela tiče, kaže da je tako komunicirao s djevojkama. Govorio je da su ga policajci nakon uhićenja satima vodili po šumama s vrećom preko glave i da su mu pokušali staviti pištolj u ruke ne bi li osigurali DNK dokaze.

Ostalo je nepoznato tko je bila njihova meta, a suđenje je i dalje u tijeku, piše Nova.rs.

Zašto Crna Gora uvozi plaćenike?

Uvoz plaćenika u Crnu Goru mogao bi biti pokazatelj da se proteklih 20 godina nešto značajno promijenilo. Prije su likvidatori u Crnoj Gori dolazili iz BiH i s prostora Republike Srpske, no sada stižu iz inozemstva. Kriminalist Dobrivoje Radovanović objasnio je zašto je to tako.

“Razlog za unajmljivanje stranaca za izvršenje najtežih kaznenih djela mogao bi biti to što je mnogo sigurnije da ubojstva obavljaju osobe koje ne potječu iz naših krajeva jer im je nakon izvršenja lakše pobjeći i više nikada ne budu pronađeni. Radi se o tome da je to jedan sigurniji pristup. Stranci nisu vještiji u tom poslu od naših, a niti znaju nešto što oni ne znaju. Razlika u angažiranju stranaca i domaćih plaćenika leži u cijeni. Međutim, ljudima koji kod nas angažiraju ovakve sobe, novac nije problem, oni ga imaju puno i ne žele da zbog novca riskiraju da njihov posao bude otkriven. Pored toga, vrlo je vjerojatno da plaćenici nikada ne saznaju tko je naručitelj ubojstva i da komuniciraju isključivo preko posrednika”, navodi kriminalist za Nova.rs.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr