(NE)HIGIJENSKE NAVIKE

ZAPOSLENICI EKVADORSKE AMBASADE VIŠE NE MOGU IZDRAŽTI: ‘Assange se ne pere, jede rukama i istu odjeću nosi danima’

Assange se navodno “ne pere dobro”, jede rukama te istu odjeću nosi danima

Zaposlenici u ekvadorskoj ambasadi u Londonu u kojoj od 2012. boravi osnivač WikiLeaksa, Julian Assange, otvoreno su se pobunili zbog njegovih (ne)higijenskih navika. Assange se navodno “ne pere dobro”, a situaciju je dodatno pogoršalo što on i zaposlenici dijele kupaonicu, piše The Daily Mail.

Neki od Assangeovih bivših kolega i prijatelja iznili su doista gnjusne informacije o njegovim navikama. Primjerice, Jérémie Zimmermann, njegov prijatelj i bivši kolega napisao je još 2012. godine “da osim ako osoblje ambasade ne natjera Assangea da ide pod tuš, može se dogoditi da danima ne promijeni ni odjeću koju nosi “, dok je pak, Assangeov poznanik  Daniel Domscheit-Berg, išao još dalje i otkrio kako Assange uvijek jede rukama, koje potom obriše od hlače koje ima na sebi.

ŠVEDSKI TUŽITELJI ODUSTAJU OD ISTRAGE OPTUŽBE ZA SILOVANJE: Završava sedmogodišnja pravna saga protiv Juliana Assangea

“Nikad nisam vidio tako masne i prljave hlače na nikome”, rekao je  Domscheit-Berg.

ASSANGE PO PRVI PUT PROGOVORIO O OPTUŽBAMA: ‘Imam poruke koje dokazuju da je pristala na seks’

Velika Britanija nedavno je odbacila zahtjev Ekvadora da se Assangeu odobri diplomatski status. Ta mu je zemlja pružila azil nakon optužbi o silovanju zbog kojih je trebao biti izručen u Švedsku. Assange je 12. prosinca prošle godine postao državljanin Ekvadora, a u slučaju da mu Velika Britanija nije odbila zahtjev za statusom diplomata, Assange je mogao izići iz ekvadorske ambasade bez straha od uhićenja.

NAJPOZNATIJI ZVIŽDAČ: ‘Objavit ću tajne koje će možda odlučiti predsjedničke izbore u Americi’

Ministrica vanjskih poslova Ekvadora, Maria Fernanda Espinosa, rekla je kako njezina zemlja s Velikom Britanijom želi postići “dostojanstveno i pravedno” rješenje za njegovu situaciju.

Osnivač WikiLeaksa ove je srijede snimljen u majici ekvadorske nogometne reprezentacije čime je dodatno potaknuo šuškanja kako je odnedavno ekvadorski državljanin.

 

 

 

Povratak na Net.hr