SKUPOCJENA IMOVINA

TEŽAK UDARAC ZA OKRUTNU CAMORRU: Talijanska policija mafijaškom klanu zaplijenila pravo bogatstvo

Talijanska policija je zaplijenila imovinu u vrijednosti 20 milijuna eura mafijaškog klana napuljske Camorre.

Zaplijenjena imovina klana Mallardo uključuje 74 zgrade i mnogo zemljišta u gradovima Caserti, Napulju i Rimu, dvije graditeljske tvrtke, agenciju za nekretnine i 15 vozila.

“Imovina zaplijenjena od šefova klana Camorra Mallardo vrijedna je 20 milijuna eura”, napisala je talijanska financijska policija u poruci na Twitteru.

Policija je otkrila da je “kriminalna holding kompanija”, kako zovu mafijaški klan, “akumulirala ogromno bogatstvo” pranjem nezakonitih dobitaka uglavnom preko graditeljskog sektora.

Policija je u studenom 2016. uhitila nekoliko osoba povezanih s klanom Mallardo te zaplijenila imovinu u vrijednosti 12 milijuna eura.

Istražitelji su rekli da je klan proširio djelatnost izvan “tradicionalnih” poput kamatarenja i krijumčarenja droge na polje distributera kruha, mljekara i supermarketa.

Mallardo klan ima ključnu ulogu u kriminalnoj ravnoteži moći u regiji, prema izvješću državnog odjela za istrage mafije (DIA), interagencijske jedinice osnovane za borbu protiv organiziranog kriminala širom zemlje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr