'PRIJATELJSKA' VATRA

STRAVIČNA SNIMKA: Vojnici zamijenili novinare za teroriste, zamalo ih raznijeli granatama!

Dok su radili reportaže o poštivanju primirja u Siriji, nekolicina novinara, među kojima i dvojica novinara te dvojica snimatelja ruskog RT-a zamalo su poginuli u granatiranju nadomak sirijskog pograničnog grada Kessaba u provinciji Latakija.

Ukupno osam granata ispalile su sirijske snage vjerujući kako se radi o članovina terorističke skupine Fronte Al Nusra. Novinar su bili udaljeni između 150 i 400 metara od mjesta gdje su pale granate, javlja RT.

Snimali reportaže o povratnicima

Budući da je to područje blizu granice s Turskom, isprva se mislilo da su granate došle s turskog teritorija. Ubrzo je utvrđeno da su ih ispalile sirijske snage uvjerene da se radi o pripadnicima Fronte Al Nusra.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je kako je nekoliko novinara iz Bugarske, Kanade i Kine lakše ozlijeđeno u napadu. Oni su snimali reportaže o civilima koji se vraćaju svojim domovima nakon što je na snagu stupilo primirje.

I DALJE ĆE UDARATI PO TERORISTIMA: Režim i pobunjenici rekli što misle o prekidu vatre

Granate prekinule razgovor o primirju

“U pratnji ruskih i sirijskih vojnika vraćali smo se u Latakiju iz područja nedavno oslobođenog od militanata. Kada smo stigli u Kinsabbu, selu udaljeno tri kilometra od granice s Turskom, našli smo se pod snažnom artiljerijskom vatrom”, kazao je dopisnik RT-a s tog područja Hasan Nasr.

Kazao je kako su granate počele padati blizu njih upravo u trenutku dok su s mještanima razgovarali o tome što očekuju od primirja.

OPASNA PROFESIJA: Ove godine ubijeno 67 novinara, a u zadnjih deset godina čak 787

Povratak na Net.hr