OBITELJSKA SVAĐA

ZAKLAO IH SAMURAJSKIM MAČEM: Troje mrtvih nakon krvavog napada u japanskom hramu

U poznatom tokijskom šintoističkom hramu došlo je do napada čija su posljedica tri ubijene osobe.

Smatra se da je sukob u vezi nasljedstva motiv napada u kojem je vrhovna svećenica šintoističkog hrama izbodena na smrt. Počinitelj je navodno njen brat. Na mjestu zločina pronađen je okrvavljeni samurajski mač, kao i više noževa, prenosi BBC. Policija je izjavila kako je u zasjedi sudjelovala i napadačeva supruga, koja je ozlijedila vozača svećenice. Napadač je zatim ubio svoju suprugu, a zatim i sebe.

Dva ubojstva i samoubojstvo

Do napada je došlo kada je 58-godišnja svećenica Nagako Tomioka izašla iz svog automobila pred hramom, gdje su ju zaustavili njen brat Shigenaga Tomioka (56) i njegova supruga. Supruga je navodno napala vozača svećenice, te ga je ubola mačem. Vozač je pobjegao s mjesta napada, a žena je krenula za njim. Policija je izjavila kako je ostao trag krvi niz cestu, ali da ozlijede nisu opasne po život.

Svećenica je zadobila duboku ubodnu ranu u prsa, kao i posjekotinu na stražnjoj strani vrata, te je kasnije proglašena mrtvom. Osumnjičeni su zatim krenuli u drugi dio hrama. “Vjerujemo kako je osumnjičeni izbo svoju suprugu na smrt prije nego što je ubio i sebe”, izjavio je policijski glasnogovornik.

Višegodišnja svađa

Lokalni mediji tvrde kako je ubojstva prouzročio višegodišnja svađa u vezi nasljedstva između svećenice i njenog brata. I sam Shigenaga Tomioka bio je vrhovni svećenik ovog hrama, a položaj je preuzeo od svog oca u 90-tima. No otpušten je 2001. kada se otac vratio na položaj vrhovnog svećenika, te postavio svoju kćer Nagako Tomioku kao drugu u hijerarhiji hrama. Nije poznato zašto je sin izbačen.

Poznati hram Tomioka HachimanguFoto: Wikimwdia

 

Proveo dvije godine među jakuzama i otvorio nam prozor u njihov brutalni svijet

Slijedećih je godina osumnjičeni je slao prijeteće pisma svojoj sestri te je i uhićen 2006. nakon što joj je poslao poruku da će ju “poslati u pakao”. Nakon očevog odlaska u mirovinu 2010., njegova je kćer postala vrhovna svećenica, no to je prouzročilo raskol s glavnom šintoističkom organizacijom nakon što ova nije odobrila naslijeđivanje funkcije. Hram Tomioka Hachimangu osnovan je još 1627. i poznat je po ljetnom festivalu Fukagawa Hachiman. Japanski car i carica posjetili su hram 2012.

Povratak na Net.hr