GROZNI POKAZATELJI

ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA KOD NAŠIH SUSJEDA: Imaju čak 2488 novozaraženih; Virus nosi svaki 29. stanovnik Slovenije!

Slovenski institut ‘Jožef Štefan’ objavio je kako se u drugom valu epidemije zarazilo 5,5 posto stanovnika, odnosno svaki 29. stanovnik te zemlje

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 2488 novih zaraza koronavirusom, prema još uvijek neslužbenim podacima koje prenosi Slovenska televizija u četvrtak. To je drugi najveći broj novozaraženih, nakon što je dan ranije bilo rekordnih 2605 novih zaraza, i potvrda da je stanje epidemije i dalje na rubu kontrole, prenose mediji. Službeni podaci o broju testiranja i stanju u bolnicama bit će objavljeni na konferenciji za novinare tijekom dana.

Slovenska vlada će večeras raspravljati o epidemiološkoj situaciji, ali se za sada ne očekuje novo pooštravanje mjera koje već uključuju zabranu kretanja u noćnim satima i izvan općinskih granica, obvezno nošenje maski i na otvorenom, online nastavu i brojne druge. Institut “Jožef Štefan”, koji radi projekcije i analize razvoja epidemije za vladu, objavio je da se do sada u drugom valu epidemije covida-19 zarazilo 5,5 posto stanovnika, te da je trenutno zaraženih više od službeno potvrđenog broja – odnosno približno svaki 29. stanovnik Slovenije.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr