AFERA S E-MAILOVIMA

‘ZABIT ĆU SE U TVOJU USKU…’: Kako su vulgarne poruke jednog političara dovele do istrage FBI-ja protiv Hillary Clinton

Samo 11 dana do izbora svjetski mediji bruje o najavi direktora FBI-ja, Jamesa Comeya, koji je ponovno pokrenuo istragu o tome kako je vodeća kandidatkinja za Bijelu kuću Hillary Clinton koristila privatnu elektroničku poštu dok je bila državna tajnica, nakon što su otkriveni novi e-mailovi “koji se čine važnima”.

U pismu članovima Kongresa, James Comey je rekao kako je FBI doznao za e-mail koji je ‘bitan za istragu’ dok su istraživali nepovezani slučaj, a afera je izbila još u ožujku 2015., malo prije ulaska demokratske kandidatkinje u kampanju. Zamjereno joj je što je koristila isključiio privatnu elektoničku poštu umjesto vladine tijekom četiri godine dok je Clinton bila na čelu američke diplomacije i time potencijalno ugrozila povjerljive informacije.

HILLARY O NOVOJ ISTRAZI FBI-ja: ‘Američki narod zaslužuje da odmah dobije sve i potpune činjenice! Neka objave sve…’

Novi detalji isplivali su na površinu prilikom istrage bivšeg kongresnika Anthonya Weinera, supruga dugogodišnje osobne asistentice Hillary Clinton Hume Abedin, koji je navodno razmjenjivao neprimjeren sadržaj s 15-godišnjakinjom koju, kako tvrdi, nikada nije upoznao, piše Daily Mail.

Osobna asistentica

Huma Abedin znala je da je njezin suprug pervertit, no nije mogla ni zamisliti na koji će način njegova izokrenuta seksualnost utjecati na njezin život i život žene kojoj je posvetila svoju karijeru.

No u središtu skandala oko razotkrivanja e-mail poruka bivše državne tajnice i kandidatkinje za predsjednicu na predstojećim američkim izborima, Hillary Clinton, našla se neočekivana priča o tragediji jednog braka koju je otkrila ovisnost o seksu Anthonya Weinera. On je slao seksualno nabijene poruke i fotografije žena jednoj tinejdžerici.

Pisao joj je da je ‘tvrd’; da će se zabiti u njezinu usku ***, slao joj nage fotografije te joj kazao kako mašta o tome da ju siluje. Znao je da djevojčica ima samo 15 godina.

U to vrijeme, osobna asistentica Hillay Clinton, Huma Abedin bila je u braku s ovim pervertitom koji se žalio na njihov brak te o problemima pisao djevojčici u porukama. Abedin je prije nekoliko mjeseci iselila iz zajedničkog stana i pokrenula proces poništenja braka.

585897411

OVO ĆE UNIŠTITI HILLARY CLINTON: FBI pokrenuo istragu protiv nje, a notorni Trump već slavi

FBI preuzeo istragu

Nakon što je razotkriven, slučaj je preuzeo FBI koji je u njihovom domu pronašao zajednički laptop kojeg je osim Weinera koristila i asistentica Abedin.

Abedin je uz Hillary od samih početaka, stažirala je u Bijeloj kući samo nekoliko godina nakon što je tamo stažirala Monica Lewinsky. Godinama je bila dijelom dramatičnog života obitelji Clinton, stala je na stranu Hillary nakon otkrivanja Clintonove afere s Lewinsky i očito je da zna sve tajne svoje šefice.

Supruga je upoznala kada se Hillary kandidirala za senatoricu New Yorka, bio je tada novoizabrani zastupnik u Kongresu. Njihova romansa započela je 2001. godine, no razvila se tek 2009. godine.

Vjenčao ih je Bill Clinton 2010. godine, a Hillary je organizirala proslavu zaruka u obiteljskom domu obitelji Clinton u Washingtonu. No samo godinu dana nakon vjenčanja Weiner se našao u središtu skandala.

Kompromitirajući sadržaj

Sve je počelo objavljivanjem neprimjerenih fotografija na društvenim mrežama. Kad je bio javno prozvan, ispričao se i tvrdio kako mu to nije bila namjera. Priznao je i nekoliko afera s različitim ženama. Abedin je svo vrijeme stajala uz njega te ga branila, baš kao što je Hillary svo vrijeme stajala uz svog supruga. Obećao joj je da će potražiti pomoć sve do prije nekoliko mjeseci kada ga je ostavila.

bill-hillary-clinton

FBI ISTRAŽUJE: Je li Rusija hakirala poštu šefa kampanje Hillary Clinton?

Dok je Weiner njihov zajednički laptop koristio za slanje neprimjerenih poruka, njegova je supruga preko tog laptopa pristupala notornom Clintonemail.com serveru. Istraga je otkrila nove poruke e-pošte, nove materijale koji se odnose na ranije pokrenutu istragu protiv Hillary Clinton. Pronađeno je više od 1000 spornih mailova.

Oglasila se i Hillary Clinton koja je na izvanredno održanoj press konferenciji kazala kako zahtijeva da se sve poruke javno objave bez prikrivanja.

‘Američki narod zaslužuje znati potpunu istinu’, rekla je Clinton.

Povratak na Net.hr