UBOJSTVO IZ 1995.

ZAPOVJEDNIK ARMIJE BiH PUŠTEN NA SLOBODU: S još četvoricom osumnjičen za smrt generala HVO-a Šantića

Kantonalni sud u Bihaću odbio je prijedlog Tužiteljstva Unsko -sanskog kantona za određivanje mjera pritvora Hamdiji Abdiću i drugima u predmetu ubojstva generala HVO-a Vlade Šantića.

Hamdija Abdić, Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Enver Keranović i Ramiz Bajramović privedeni su danas u Tužiteljstvo USK iz prostorija Federalne uprave policije, a ročište u Kantonalnom sudu počelo je u 14:30 sati. Kako je za Klix.ba potvrdila Fata Nadarević, prijedlog Tužiteljstva za određivanjem mjere pritvora osumnjičenima Sud je odbacio i oni su pušteni na slobodu.

UHIĆEN BIVŠI ZAPOVJEDNIK ARMIJE BiH, HAMDIJA ABDIĆ TIGAR: Osumnjičen je za jezivo ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića

Hamdiju Abdića, nekadašnjeg zapovjednika 502. viteške brigade Petog korpusa Armije BiH i četvoricu osumnjičenih jučer su, po naredbi Tužiteljstva USK, lišili slobode pripadnici Federalne uprave policije (FUP) zbog sumnje da su umiješani u ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića, koje se dogodilo u noći 08. na 09. ožujka 1995. godine u Bihaću. Od te noći, Šantiću se gubi svaki trag.

Zapovjednik HVO-a u Bihaću, general Vlado Šantić je 8. ožujka 1995. odveden iz zapovjedništva HVO-a u Bihaću po nalogu generala Armije BiH Atifa Dudakovića u hotel Sedra. Prema navodima iz optužnice tu je premlaćen, ponovno odveden u sjedište vojne policije Armije BiH i zlostavljan nakon čega je ubijen s četiri metka.

Prema istim navodima, Šantićevo tijelo je ubačeno u bačvu u koju su doliveni benzin, nafta i razrjeđivač te je zatim bačva zakopana nedaleko od Bihaća. Istražitelji su pronašli bačvu, no DNK analiza tih posmrtnih ostataka nikada nije napravljena.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr