PORUKA ERDOGANU

WIKILEAKS NAJAVIO OBRAČUN S ERDOGANOM: ‘Pripremite se, stižu tisuće dokumenata o turskim političkim strukturama!’

Nakon gušenja pokušaja vojnog udara u Turskoj turske se državne vlasti, unatoč podršci čelnika zemalja zapadnog svijeta, suočavaju s novim kritikama zbog obračuna s neistomišljenicima te odmazde nad pučistima.

WikiLeaks je tako na svom Twitter profilu najavio kako će uskoro objaviti više od stotinu tisuća dokumenata o turskim političkim strukturama.

Tijekom pokušaja državnog udara koji je izveo dio vojske u Turskoj u noći na subotu smrtno je stradalo gotovo 300 ljudi. Turske vlasti dosad su uhitile oko šest tisuća ljudi, glasno se govori o ponovnom uvođenju smrtne kazne, a među uhićenima su i visokopozicionirani vojni časnici te suci.

Predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da iza urote stoji klerik Fethullah Gulen, koji živi u SAD-u, te pozvao tu zemlju da ga izruči Turskoj.

Gulen je pak kazao kako je moguće i da je Erdogan sam režirao pokušaj puča, ne bi li se tako obračunao s političkim neistomišljenicima. Turske vlasti već su dulje vrijeme na meti kritika zbog nedemokratičnosti i namjernog slabljenja sekularne države.

Sve o pokušaju vojnog udara u Turskoj možete pročitati OVDJE.

Povratak na Net.hr