REAKCIJA IZ BEOGRADA

VUČIĆ: ‘Prihvaćam Plenkovićevu ispriku zbog ploče u Jasenovcu… Čuo sam da voli čokoladu bez obzira gdje je proizvedena’

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić ocijenio je danas da u Hrvatskoj “postoje događaji kojima Srbija ne može biti zadovoljna” i poručio da prihvaća ispriku hrvatskoga kolege Andreja Plenkovića zbog ploče s ustaškim pozdravom u Jasenovcu te je spreman rješavati probleme dijalogom i bezuvjetno.

“Pažljivo sam pratio intervju Plenkovića, dva puta sam ga pročitao i zapisao sve što je zanimljivo, ali ne bih ništa komentirao. Za svaku sam vrstu razgovora u ime Srbije i vlade, bez ikakvih uvjeta”, rekao je Vučić danas novinarima.

“Važno je da razgovaramo. Važno da se stvari rješavaju dijalogom. Ja sam za svaku vrstu razgovora bez ikakvih uvjeta. Može li to donijeti rezultate – pitanje je, jer su nam pogledi različiti”, odgovorio je Vučić na pitanje da prokomentira aferu čokoladica iz Srbije koje je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poklonila djeci ratnih veterana u Dubrovniku, a zatim se ispričala javnosti.

Vučić je rekao i da je čuo u intervju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da voli čokoladu i ne obraća pozornost na tko gdje je proizvedena.

“Inače, nisam Plenkoviću osobno zamjerio zbog ploče. Nije ju on postavio, ali postoje događaji u Hrvatskoj za koje jednostavno ne možete reći da ste njima zadovoljni, niti im se možete radovati”, rekao jeVučić.

Premijer Andrej Plenković u nedjelju se ispričao svima koje vrijeđa postavljanje ploče u Jasenovcu na kojoj je uklesan ustaški pozdrav “Za dom spremni”, ali je rekao i da je ta ploča podignuta poginulim hrvatskim braniteljima i da je riječ o pitanju na koje se ne može tako jednostavno odgovoriti.

Povratak na Net.hr