ŠVEĐANI U BUBANJ POTOKU

VUČIĆ POLOŽIO KAMEN TEMELJAC ZA PRVU IKEU U SRBIJI: ‘Prvo ću kupiti valjak za tijesto i dasku za rezanje’

Srpski premijer Aleksandar Vučić položio je u Bubanj potoku kod Beograda kamen temeljac za prvu robnu kuću švedske IKEA-e u Srbiji, koja će biti otvorena u ljeto iduće godine, javlja N1.

“Ovo je za nas velika čast što pripadamo klubu od 47 zemalja u kojima IKEA ima robne kuće”, kazao je Vučić dodavši da će, kad bude otvorena, u IKEA-inoj robnoj kući najprije kupiti valjak za tijesto (‘oklagiju’) i dasku za rezanje mesa, jer se ti proizvodi za čitavu IKEA-u proizvode u Ćupriji u Srbiji.

Žele otvoriti pet robnih kuća u Srbiji

Ova investicija vrijedna je 70 milijuna eura, robna kuća prostirat će se na 30.000 četvornih metara i u njoj će raditi 300 ljudi. Imat će 1.500 parkirališnih mjesta, restoran za 500 gostiju i  igraonicu. Glavni izvođač radova je austrijska tvrtka Strabag koja je dobila i posao izmještanja naplatnih kućica iz Bubanj potoka u Vrčin.

IKEA je građevinsku dozvolu za prvu robnu kuću u Srbiji dobila u lipnju prošle godine. Ranije je iz švedske tvrtke najavljeno da u Srbiji žele izgraditi pet robnih kuća – dvije u Beogradu, po jednu u Novom Sadu i Nišu te jednu u središnjoj Srbiji.

HVALEVRIJEDAN POTEZ: IKEA dala posao Udruzi Kamensko, od svega će profitirati i kupci

Šveđani u Srbiji čekali četvrt stoljeća

Srpski premijer kazao je da IKEA već 25 godina planira otvorenje robne kuće u Srbiji, dodavši kako to znači “da Srbiju čeka bolja budućnost”.

“Ne smijemo više kasniti 25 godina, jer je IKEA sustav dobavljača koji pokazuje da Srbija pripada Europi i svijetu”, kazao je Vučić pozivajući susjede iz BiH i Makeodnije u kupovinu čim robna kuća bude otvorena.

Ikea diljem svijeta ima 375 robnih kuća u kojima se prodaje 9.500 proizvoda.

NAJBOGATIJI EUROPLJANIN: Osnivač IKEA-e nakon 40 godina platio porez u Švedskoj

Povratak na Net.hr