PORUKA IZ BEOGRADA

VUČIĆ O SRPSKOM PUTU U EU: ‘Hrvati nas vrijeđaju, a Bruxelles ne reagira i to je problem. Zato kasnimo’

Premijer Srbije Aleksandar Vučić na Beogradskom sigurnosnom forumu osvrnuo se na članstvo Srbije u EU-u i odnose s Hrvatskom, na predsjedničke izbore u Srbiji, kao i na odnos s Albanijom.

Kada je riječ o članstvu Srbije u Uniji, ne postoji alternativa, kaže Vučić, no ne sviđa mu se situacija u regiji, posebno, kako kaže, uvrede koje Srbiji stižu iz Hrvatske.

SRPSKI PREMIJER: ‘Plenković je ozbiljan čovjek; bilo je lakše odnositi pobjede protiv Milanovića, sad će biti teže’

‘Kasnimo u obvezama prema EU-u zbog Hrvatske’

‘Ima golemih prepreka koje treba zaobići i kasnimo jer ne možemo ispuniti svoje obveze, jer dolaze uvrede iz Hrvatske, a EU je ostala nijema i u tome je problem’, rekao je Vučić, prenosi B92.

VUČIĆ O MILANOVIĆU I PRED UN-om: ‘Suočavamo se s nekim od najužasnijih uvreda koje nam dolaze od susjeda’

VUČIĆ: ‘Nisam ja cirkuski premijer, ne treba mi da urličem i nosim srpsku zastavu dok je na semaforu rezultat 1:0’

Vlada Srbije će učiniti sve kako bismo se približili članstvu u Europskoj uniji, rekao je Vučić, ali je dodao da mu se ne sviđa ponašanje EU-a kada je riječ o birokratskim ciljevima i zadacima koje postavlja Srbiji.

‘Nama diktiraju događaje i nove realnosti i na to ne možemo utjecati. Gubimo tlo na tom polju i to će biti veliki problem’, rekao je Vučić i dodao da nisu institucije i organizacije EU-a te koje se brinu o regiji, nego je to dosad uvijek činila Angela Merkel, a njezin bi odlazak s mjesta njemačke kancelarke uzdrmao regiju, a doveo bi, smatra Vučić i do ‘europskog nereda’.

Želi dobre odnose s Albanijom i BiH

Vučić se osvrnuo i na odnose s Albanijom i BiH, rekavši da želi bolje odnose s tim zemljama kako bi se i na taj način približio Europskoj uniji.

Kada je riječ o predsjedničkim izborima u Srbiji, Vučić ističe da se ne namjerava kandidirati.

“Kažu ‘glupi Vučić želi pobijediti na predsjedničkim izborima’, a ja se neću ni kandidirati’, rekao je.

Povratak na Net.hr